• U bent ingelogd als:

Valleivogels buigt achterstand om in winst tegen Renswoude

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

De derby op zaterdag 28 oktober tussen Valleivogels en Renswoude leek het al in de eerste twintig minuten beslist. De bezoekers kwamen op sportpark De Bree-West door Ralph Boom en Jos van Leeuwen op een 0-2 voorsprong. De gastheren draaiden dat in het vervolg van de wedstrijd helemaal om. Jimmy de Greef, Wilbert Thomassen, Friso Drewes, Rémon Liefting en nogmaals Jimmy de Greef zorgde voor de 5-2 voorsprong. Invaller Henk van Essen kon de stand iets dragelijker maken: 5-3.

Het team van Valleivogels moest een aantal wijzigingen ondergaan ten opzichte van de wedstrijd tegen AVW ’66. Peter van de Pol, Jordy Liefting, Jelle Staal en Anass Akharouid   waren niet van de partij. Joshua Akerina mocht op het middenveld van begin af starten. De formatie van hoofdtrainer Dennis van der Steen leek in het eerste half uur open huis te houden. Renswoude was de gast en maakte daar dankbaar gebruik van. Na tien minuten moest Sven Hardeman al de gang naar het net maken. Jos van Leeuwen, oud speler van Valleivogels, aan de rechterkant van het veld zomaar de doorgang krijgen. De meegelopen Ralph Boom had daarna geen moeite om de bal tussen de twee palen te krijgen: 0-1.

De formatie van Dick Eijlander had de regie volledig in handen en keeper Hardeman moest twee keer handelend optreden. Jeffrey van Deuveren en Arjan Verheij waagden allebei een poging, maar dat leverde geen resultaat op. Na deze twee kansen probeerde Jimmy de Greef en Rémon Liefting het ook bij het doel van Jacco van Ginkel, maar ook deze twee schoten gingen over het doel. De 18
e minuut was een kopie van de 10e. Dit keer kon Wilbert van de Fliert er aan de rechterkant van doorgaan. De voorzet kwam nu voor de voeten van Jos van Leeuwen die de bal tegen de touwen schoot: 0-2.

Terwijl Dick Eijlander, trainer van Renswoude, koortsachtig buiten zijn vak stond, bleef Dennis van der Steen, trainer van Valleivogels, kalm op de bank zitten en zat te broeien op een meesterplan. De eerste zet was om Joshua Akerina naar de kant te halen en Friso Drewes in te brengen .”Natuurlijk ben je dan teleurgesteld om na 35 minuten gewisseld te worden. Uiteindelijk speelde ik ook niet goed en staat het teambelang voorop, zei de gewisselde speler. Drewes staat steeds meer op de deur te kloppen van de basiself en bracht direct iets extra’s in het veld. Twee minuten na deze wissel gaf Wilbert Thomassen de voorzet die op het hoofd van Remco van de Fliert viel. De bal verdween naast de het doel van Van Ginkel.

In de 42e minuut had Mauro Aalders de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn kopbal had niet het gewenste resultaat. Valleivogels probeerde om nog voor rust de aansluitingstreffer te maken en dat lukte in de 45e minuut. Rémon Liefting mocht de vrije trap nemen die leek te stranden in een mêlee van spelers. De bal vloog via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Uiteindelijk bleek Jimmy de Greef de bal het laatst aangeraakt te hebben en zorgde hij voor de belangrijke aansluitingstreffer: 1-2.

Inmiddels had Van der Steen zijn nieuwe strijdplan in zijn hoofd zitten en in de kleedkamer van Valleivogels werden deze plannen uitgelegd. Er zou een ander speelsysteem komen, waarbij Niels Sikking in het veld kwam voor Bart van de Vliert. Stefan van den Brink schoof een linie naar voren. Zo ontstond er een 4-4-2 systeem waar Renswoude het moeilijk mee had. Al drie minuten na de rust veerde heel Valleivogels op om de gelijkmaker te vieren. Aanvoerder Rémon Liefting kon de bal bij Wilbert Thomassen krijgen die diagonaal alleen voor Jacco van Ginkel verscheen. Thomassen was zelfverzekerd en schoot de bal hard achter Van Ginkel: 2-2.

Renswoude leek niet van slag en kreeg een levensgrote kans op weer een voorsprong. Jos van Leeuwen kon alleen op goallie Sven Hardeman gaan. Oog in oog schoof Van Leeuwen de bal echter voorlangs het doel.

Een ander Valleivogels en het missen van een grote kans was teveel voor Renswoude. In de 54e minuut kon invaller Friso Drewes aanleggen voor een schot. Het harde schot ging, volgens de geblesseerde Anass Akharouid die langs de lijn stond via twintig benen het doel in: 3-2.

Met nog een half uur te voetballen, greep oefenmeester Dick Eijlander ook in. Jorino Kleijn en Henk van Essen kwamen voor Arjan Verheij en Mauro Aalders. Drie minuten na deze wissels kon Valleivogels de marge vergroten. Wilbert Thomassen kon met een mooie beweging Rémon Liefting in stelling brengen. De aanvoerder van de rood-witte vereniging uit Scherpenzeel schoot de bal feilloos binnen: 4-2.

In de 70e minuut kreeg Ronnie van Essen een mooie kans, maar zijn diagonale schot ging voorlangs het doel van Van Ginkel. Bij Renswoude moest Jeffrey van Deuveren zich geblesseerd laten vervangen door Gerard Diepeveen. Het laatste kwartier konden nog twee doelpunten genoteerd worden. Met een bijzondere mooie pass zette Wilbert Thomassen in de 76e minuut Jimmy de Greef alleen voor de doelman. De Greef maakte geen fout en bracht de stand op een koelbloedige wijze naar 5-2. Oefenmeester Van der Steen bracht nog Mohamed Bouyglafin voor Stefan van den Brink.

Het laatste doelpunt van deze middag was voor Henk van Essen die de stand in de 91
e minuut op 5-3 bracht.

Zaterdag 4 november 2017 gaat het vlaggenschip van Valleivogels op bezoek bij FC Horst in Ermelo. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Geef een reactie