• U bent ingelogd als:

Valleivogels boekt overwinning van het collectief tegen AVW ‘66

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In Westervoort kon de aanhang van Valleivogels genieten van een mooie wedstrijd. Er werd collectief gestreden voor elke meter en dat leverde een 0-4 overwinning op tegen AVW ’66. Wilbert Thomassen (2x), Peter van de Pol en Stefan van den Brink zorgden voor de doelpunten.

Oefenmeester Dennis van der Steen van Valleivogels hield vast aan de opstelling die ook tegen Renswoude de overwinning (0-1) wisten te boeken. Hoofdtrainer Wouter van der Ent wijzigde zijn basiself na de overwinning op FC Horst (2-0). Ivo Rigter mocht de plaats innemen van Kevin Lo-sie-Sen.

Het eerste gevaar kwam van de kant van de thuisploeg. Mark Schulte gaf de bal goed voor en met een uiterste krachtsinspanning kon middenvelder Friso Drewes de bal nog wegwerken. De bal vloog echter tussen de twee palen van zijn eigen doel, maar goallie Sven Hardeman kon de bal uit het doel stompen.

De gasten uit Scherpenzeel trokken ook ten aanval en legden een mooie aanval op de grasmat. Ronnie van Essen, Wilbert Thomassen, Anass Akharouid en Jimmy de Greef waren bij de aanval betrokken, maar de laatstgenoemde schoot te zacht waardoor de bal in de handen van Joep Smulders belandden.

Aan de andere kant kreeg Mark Schulte de mogelijkheid om de score te openen, maar wederom was Sven Hardeman een sta-in-de-weg.

Na iets minder dan een half uur gevoetbald te hebben, kon Anass Akharouid een mooie voorzet afgeven. Jelle Staal kwam één centimeter te kort om zijn hoofd tegen de bal te zetten.

In de 32e minuut liet Wilbert Thomassen het rood-witte kamp van Valleivogels doen juichen. Met de bal aan een touwtje kwam hij naar binnen om een schot te lossen. Uiteindelijk bleek het te druk voor een mooi schot en met een prachtige kapbeweging vloog de behendige voetballer naar binnen waarna hij de bal met links op een fantastische wijze in de winkelhaak knalde: 0-1.

Vier minuten na bijzonder mooie doelpunt kon Ivo Rigter voor de gelijkmaker zorgen. Het buitenspelsituatie werd niet overgenomen door scheidsrechter de heer S. Heusschen uit Mook waardoor hij oog in oog kwam te staan met Hardeman. Rigter schoof de bal echter naast de verkeerde kant van de paal.

In het eerste bedrijf kregen “de vogels” nog drie mogelijkheden. Anass Akharouid, twee keer, en Jelle Staal hadden het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft had trainer Van der Ent zijn elftal gewijzigd. Robin van Olegem kwam in het veld voor Koen Oosterbroek. Van Olegem liet zich direct zien, maar zijn schot ging net naast het doel van Hardeman. Vanaf dat moment nam Valleivogels de regie in handen op sportpark Hamerden te Westervoort. Jimmy de Greef kreeg de kans, maar vergat om zelf te schieten. Nu kon zijn voorzet uitverdedigd worden.

Trainer Van der Steen bracht in de 58e minuut Rémon Liefting voor Anass Akharouid.
Drie minuten later lag de tweede treffer achter sluitpost Joep Smulders. De cornerbal van Wilbert Thomassen leek door Jelle Staal met de hak verlengd te worden. De bal kwam hierdoor bij Peter van de Pol terecht die verwoestend uithaalde: 0-2.

Valleivogels kreeg hierna via Jelle Staal en Rémon Liefting nog diverse kansen om de marge de vergroten, maar de pogingen hadden niet het gewenste resultaat. Het resultaat kwam er wel in de 74e minuut. De lange pass vanuit de defensie werd keurig opgepikt door Wilbert Thomassen. Thomassen kon hierdoor diagonaal richting het vijandelijk doel opstomen en had geen moeite om de bal in de verre hoek te schieten: 0-3.

Van der Steen vond het nu tijd voor een dubbele wissel en bracht Stefan van den Brink en Sven van Rossum voor Jimmy de Greef en Jelle Staal. En juist de twee invallers hadden een groot aandeel in de vierde treffer. Wilbert Thomassen wist met een omhaal de bal nog binnen te houden en bracht hiermee invaller Van Rossum in balbezit. De spits zag de goed meegelopen Van den Brink en de invaller kon de bal rustig tussen de twee palen schieten: 0-4.

Zaterdag 31 maart 2018 staat de wedstrijd tegen Blauw Geel ’55 op het programma. Er zal gespeeld worden op sportpark De Bree-West en de aanvang is om 14.30 uur.
Scheidsrechter is de heer R.J. Nijenhuis uit Deventer.