• U bent ingelogd als:

Valleivogels boekt derde overwinning op rij

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Vrolijke en teleurgestelde gezichten liepen zaterdag 20 oktober 2018 van het hoofdveld af van sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. De bezoekers, Lelystad ’67, zochten na de nederlaag met zure gezichten de kleedkamer op, terwijl de thuisploeg, Valleivogels, elkaar in de armen vlogen na de 2-0 winst op de tegenstander. Doelpunten kwamen van Jos van Leeuwen en Jimmy de Greef.

Oefenmeester Rob van den Broek had gekozen voor dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd wat Renswoude met 3-1 wist te verslaan. Het team koos direct na de aftrap de aanval op zoek naar de openingstreffer. Remco van de Fliert probeerde Jos van Leeuwen te bereiken, maar doelman Milan Leibrand was eerder bij de bal. Al vroeg in de wedstrijd liep Nick van der Valk na een overtreding op Jos van Leeuwen tegen een gele kaart op. De vrije trap van Rémon Liefting belandde in de muur.

Lelystad ’67 was van de schrik bekomen en kregen ook de eerste mogelijkheid. Darryl van den Anker ontving de bal en had voor het inschieten. Hij schoot de bal echter alleen voor doelman Sven Hardeman net voorlangs het doel. Scheidsrechter de heer W. O’Niel moest in de 14e minuut alweer handelend optreden. Darryl van den Anker maakte de overtreding op Robert van den Broek.

De ploeg van trainer Burak Yargan kroop nu volledig uit de schulp en kreeg een paar goede kansen. Dylano van den Anker zag zijn inzet gekeerd worden door sluitpost Hardeman en Oussama Selouani had een goede actie in huis, maar de jarige Friso Drewes kon de bal nog net weghalen voor Darryl van den Anker. Geel was er ook voor Valleivogels-speler Nick Engelen na de overtreding op Darryl van den Anker. Valleivogels bleef overeind en nam het initiatief weer over. Rémon Liefting raakte via een vrije trap de lat en Remco van de Fliert zag zijn solo niet beloond worden.

IN de 38e minuut liet Jos van Leeuwen de supporters van Valleivogels juichen. Friso Drewes nam de vrije trap snel met een speciaal oog op de vrijstaande Van Leeuwen. De snelle aanvaller kon met een boogballetje Leibrand passeren, maar kwam in het luchtduel ook nog Daimy Leeuwendal tegen. Van Leeuwen wist de bal met het hoofd te beroeren waarna na beide spelers met de hoofden tegen elkaar kwamen. Inmiddels rolde de bal richting het doel om uiteindelijk tegen de touwen te belandden: 1-0. Beide spelers konden na verzorging weer verder.

In de blessuretijd van het eerste bedrijf had Jimmy de Greef moeten scoren. Hij ontfutselde Nick van der Valk de bal en kon alleen op keeper Leibrand afgaan. De Greef schoof de bal centimeters naast het doel.

Voor de tweede helft had Burak Yargan zijn elftal gewijzigd. Nick van der Valk bleef in de kleedkamer achter en Yasar Leebeek mocht zijn plaats innemen. Valleivogels bleef de betere ploeg en Remco van de Fliert kreeg een mooie kans, maar de keeper bracht redding. Voor deze kans ging er een mooie “Zidane-beweging” in het zestienmetergebied aan vooraf van Joshua Akerina. Tot aan de 80e minuut gebeurde er niet veel voor beide doelen. Daarna kreeg Valleivogels weer de mogelijkheden. Remco van de Fliert en Jos van Leeuwen hadden het vizier niet op scherp staan. In de 84e minuut gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Jos van Leeuwen had een goede actie in huis en schoot de bal diagonaal op het doel. Via de vingertoppen van Leibrand kwam de bal bij de tweede paal bij Jimmy de Greef terecht. De Greef stond, als een echte spits, op de juiste plaats en kon de 2-0 maken.

In de blessuretijd haalde Robert van den Broek nog wel de bal van de lijn, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar voor de formatie van Rob van den Broek.

Man of the Match Patrick van de Berkt was duidelijk in zijn woorden. Een overwinning van het collectief op het individu. De tegenstander bleef met zaalvoetbaltrucjes de spelers van Valleivogels opzoeken, terwijl wij als collectief voetbalde. Daar lag vanmiddag een groot verschil, aldus Van de Berkt.

Zaterdag 27 oktober treedt Valleivogels aan in de uitwedstrijd tegen VRC uit Veenendaal. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer G.W.R. Poffers en begint om 14.00 uur.

Geef een reactie