• U bent ingelogd als:

Valleivogels beloont zichzelf niet tegen FC Horst

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels leed zaterdag 19 januari 2019 een onverdiende nederlaag tegen FC Horst. Op sportpark De Bree-West werd het 0-1 door een doelpunt van Dennis Folkers.

Oefenmeester Rob van den Broek beschikte over een bijna fitte selectie. Alleen Jos van Leeuwen was vanwege een blessure niet beschikbaar. Jimmy de Greef daarentegen kon na twee maanden blessureleed weer in de basis starten. Valleivogels liet zien dat ze een goede start wilde maken na de winterstop en creëerden diverse kansen om de score te openen.

In de 14e minuut kon de voorzet door Patrick van de Berkt het doelgebied in koppen. De bal werd uitverdedigd, maar kwam voor de voeten van Rémon Liefting terecht. Het vlammende schot werd gekeerd door doelman Thom van Santen. Vier minuten later zag Remco van de Fliert de bal in de handen van de sluitpost belandden. De thuisploeg bleef de betere ploeg en een minuutje later gaf Friso Drewes de pass op Remco van de Fliert. Van de Fliert zag de uitkomende Van Santen en met een boogbal probeerde hij de bal ineens in het doel te krijgen. De boogbal lukte, maar de bal verdween, ondanks de poging van Jimmy de Greef om de bal binnen te houden, naast het doel.

De formatie van hoofdtrainer liet zich in het eerste bedrijf, behoudens een aantal cornerballen, één keer aanvallend zien voor het doel van Sven Hardeman. Het woord efficiëntie is hier op zijn plaats, want dit leverde gelijk een doelpunt op. Dennis Folkers liet met een lage schuiver doelman Hardeman kansloos: 0-1.

Valleivogels was niet aangeslagen en ging verder met het creëren van kansen, maar de rood-witten beloonden zichzelf niet . De ijverige Friso Drewes vond Joshua Akerina, maar zijn inzet werd wederom een prooi voor Van Santen. Ook drie hoekschoppen achter elkaar konden niet tot doelpunt gecreëerd worden. Voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg nog een aantal mogelijkheden, maar Remco van de Fliert, Friso Drewes en Jimmy de Greef hadden het vizier niet op scherp staan.

Voor het tweede bedrijf had trainer Mark Bakker zijn elftal op één plek gewijzigd. Danny Zwager kwam in het veld voor Mischa Nagtegaal. Valleivogels kreeg weer een aantal kansen, maar ook nu kregen Remco van de Fliert en Rémon Liefting de bal niet in het doel. In de 61e minuut begon FC
Horst ook ineens te voetballen. Sven Hardeman had een keurige redding in huis op de inzet van Elroy Martens. De daaropvolgende cornerbal werd door Dennis Sietsma voorlangs gekopt. Vier minuten later moet Hardeman weer in actie komen op de poging van Camilo Bronkhorst.

Valleivogels kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar de inzetten van Friso Drewes en Jimmy de Greef gingen naast het doel van Van Santen. Aan de andere kant zag Elroy Martens zijn kopbal gepareerd worden door goallie Hardeman. Trainer Van den Broek probeerde nog iets te forceren en bracht spits Bart van de Vliert voor verdediger Robert van den Broek. Ook Robbert Vlaanderen kwam in het veld voor Friso Drewes. De gelijkmaker kwam er echter niet. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Nick Engelen de rode kaart van scheidsrechter de heer P.G.M. Hulsmeijers. De dienstdoende arbiter beoordeelde de situatie als het neerhalen van een doorgebroken speler, maar Stefan van den Brink stond er nog tussen, waardoor een gele kaart meer op zijn plaats was. Behoudens een wissel aan de kant van FC Horst, Andrew Schuur kwam voor Camilo Bronkhorst, gebeurde er niet veel meer en bleef de eindstand in het voordeel van de bezoekers: 0-1.

Zaterdag 26 januari 2019 mag Valleivogels aantreden tegen VV Woudenberg. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Grift te Woudenberg en begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heerR. Tulen.

Geef een reactie