• U bent ingelogd als:

v.v. Montfoort morst belangrijke punten bij Woudenberg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In het verleden vocht Montfoort menig robbertje voetbal uit met de ploeg uit Woudenberg, maar dit seizoen loopt het allemaal iets minder en staat de ploeg vooralsnog op een 13e plaats, de ploeg onwaardig. Winst was dus een must om van de onderste plaats af te komen.

Voor Montfoort was winst noodzaak om in de buurt van de koplopersĀ  te blijven. Met het oog op de wedstrijd van aankomende zaterdag, thuis tegen DUNO D. , zou de ploeg nog een bedreiging kunnen vormen als het gaat om het kampioenschap.

Montfoort moest het afgelopen zaterdag stellen zonder topscoorder Eddy Vorm en Marck van Baal, terugkomend van een blessure, begon op de bank. Daardoor was er een basisplaats voor Jurdany Koster, evenals voor Max Verweij.

De eerste fase van de wedstrijd was Montfoort de bovenliggende partij en was de beloning in de 20e minuut daar. Het was middenvelder Nick Koppers, die met een ziedend afstandsschot de thuisploeg op een 0-1 achterstand te zetten.

Nog geen 10 minuten laterĀ  leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen, maar de treffer werd afgekeurd. Even later was het dan toch raak. Uit een hoekschop was het Joey Kooy, die beide ploegen op gelijke hoogte bracht. 1-1 werd dan ook de ruststand.

Na rust kon Montfoort de wedstrijd al voortijdig beslissen, maar bij 2 grote kansen ontbrak het Miquel Ballo aan het nodige geluk.

Met de inbreng van Marck van Baal voor Max Verweij probeerde trainer van Boksel meer druk naar voren te zetten en dat leverde uiteindelijk ook het beoogde resultaat op. Op aangeven van de goed spelende Jurdany Koster was het van Baal, die zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette.

In verdedigend opzicht had Denny Berkouwer de plaats van Nick Besamusca ingenomen en leek Montfoort op een 3-punter af te stevenen. Het venijn zat echter in de staart en het was opnieuw Joey Kooy, die de eindstand bepaalde op 2-2.

Concurrenten DUNO D. en DTS liepen door dit gelijkspel 2 punten uit. Zaterdag zal Montfoort dan ook vol aan de bak moeten om nog enigszins aanspraak te maken op het kampioenschap. Als de ploeg compleet is kunnen de gasten rekenen op een warm onthaal.