• U bent ingelogd als:

UVV (zon) gaat voor laatste kans op een prijs

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondagvoetbal

Bron: www.brugutrecht.nl / Leon Bal
Leidsche Rijn/Regio – VV De Meern heeft een zwaarbevochten punt uit Bussum meegenomen na de wedstrijd tegen SDO. De Merenezen van trainer Rob Zomer konden eigenlijk geen moment aanspraak maken op meer. PVCV gaat vrolijk verder richting de titel die volgende week kan worden binnengehaald. In Utrecht werd er met 1-4 gewonnen van VV De Dreef. UVV is op weg naar een prijs. SVF werd in Cothen met 5-0 aan de zegekar gebonden. UVV ligt op schema. De vraag wordt of de jonge ploeg van trainer Arno Klaasswen het gaat volhouden?

SDO – VV De Meern 0-0
Achteraf kon men bij VV De Meern wel tevreden zijn. Vooraf hoop je op meer omdat je de wedstrijd wilt winnen. Maar als de concurrenten punten laten liggen en een grote concurrent met SDO komt niet dichterbij, dan is de missie in Bussum wellicht geslaagd geweest. Er was veel strijd over het gehele veld. Dat komt meestal het spel van VV De Meern niet ten goede. “Ze hebben ons niet laten voetballen. Daarnaast speelde we op gras en dat zijn we duidelijk minder gewend. Alles ziet er meer lelijk uit als je op gras speelt. Maar uiteindelijk zijn we wel tevreden, zeker als je beseft dat zij diep in de tweede helft nog de grootste kans van de wedstrijd kregen”, aldus Zomer. VV De Meern is nog niet veilig, maar de wereld ziet er wel iets mooier uit na zondag.

VV De Dreef – PVCV 1-4
PVCV hoopte op een mooi scenario. Zelf winnen bij VV De Dreef en dan volgende zondag kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen SVF. Het gehele dorp Vleuten kan dan uitlopen voor de kampioenen en de club heeft een mooie kans om de feestelijkheden goed te organiseren. Maar er moest wel gewonnen worden. Met de aandacht van andere media en de eigen kennissen is er mogelijk ook wat extra spanning in de groep geslopen. VV De Dreef kwam op voorsprong in de eerste helft. PVCV was nog niet bij machte op het slechte veld een vuist te maken. In de tweede helft moest het hobbelige veld en de opponent met een extra dosis strijdlust en inzet bestreden worden. Bart Nieuwenhuizen gaf het juiste voorbeeld. Eerst zorgde hij twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Na een weergaloze actie op de achterlijn zorgde Bart Nieuwenhuizen ook voor de 2-1 voorsprong. Daarna leek het verzet van de thuisploeg gebroken. Zeven minuten voor tijd zorgde Gholamy voor 3-1. Steenhof maakte het kwartet doelpunten vijf minuten voor tijd vol. Een terechte overwinning. De zege van Zwaluwen Utrecht 1911 bij de nummer laatst ’t Goy zorgt ervoor dat het kampioenschap pas zondag kan worden binnengehaald. “Er stond wat meer spanning op bij de groep. Je moet het altijd maar weer even doen. We kunnen aanstaande zondag kampioen worden. We gaan het nu afmaken zondag. Bij een gelijkspel of een overwinning is de titel binnen. Wat mij betreft dan ook heel erg verdiend. De zogenaamde kenners langs de velden hadden voorspeld dat wij het niet zouden gaan volhouden. Maar na onze aanpassingen in de winterstop zijn we blijven winnen. Anderen hebben zich op ons verkeken”, besluit trainer Erwin Luiten.

SVF – UVV 0-5
Vooraf had men de opdracht duidelijk gesteld. Er moest gewonnen worden tegen de laagvlieger in Cothen. De conditie van het veld viel niemand mee. UVV speelde heel gedisciplineerd en kwam al na zeven minuten spelen via Carlo de Bruin op voorsprong. Na twintig minuten spelen liep UVV teveel achteruit. Hierdoor kwam de ploeg van Klaassen nog bijna in de problemen. In deze fase knalde De Bruin zijn tweede treffer binnen, daarmee besliste hij eigenlijk de wedstrijd. De 17-jarige invaller Neerings nam als B-junior zijn ploeg bij de hand in de tweede helft. Na drie minuten maakte hij er 3-0 van. In de slotfase scoorde Neerings nog twee maal en bepaalde zo de eindstand op 5-0. “Nick Neerings heeft vijf maal op doel geschoten tot nu toe en vijf maal gescoord. Hij speelt enorm gedreven en effectief. Nee, ik verwacht niet dat hij komende zondag tegen Zwaluwen Utrecht 1911 in de basis start. Hij is met de B! in de slag om het kampioenschap. Ook daar speelt hij goed. We geven hem de tijd zich te ontwikkelen en we gaan hem zeker niet overbelasten. We zijn tevreden over hoe het nu gaat”, besluit Klaassen, die met zijn ploeg op koers ligt voor de laatste prijs in deze vierde klasse H.