• U bent ingelogd als:

Utrechtse talenten naar Amerika

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Deze zomer vertrekken drie talenten uit de regio Utrecht naar Amerika om hier te voetballen en studeren. Jurren van der Gun (VV de Meern), Dion Viola (IJsselmeervogels) en Indy van Sas (Hercules) krijgen de kans om op basis van een athletic scholarship (beurs) te voetballen voor het universiteiten team. Begin augustus stapten zij op het vliegtuig om hun American Dream na te leven.  

Van der Gun heeft in de jeugd de jeugdopleiding van FC Utrecht doorlopen en speelde afgelopen seizoen bij VV de Meern. Dion Viola maakt de overstap van de A1 van VV IJsselmeervogels. Indy van Sas speelt in de B1(!) van Hercules alvorens de stap te maken naar Amerika.  

Voetballen en studeren in Amerika, een droom om waar te zijn, vinden de jongens. Van der Gun, Viola en van Sas allen nog geen 21-jaar maar verhuizen deze zomer naar verschillende steden in Amerika. Van der Gun en Viola gaan beiden hun geluk beproeven bij Olivet Nazarene University (ONU) onder de rook van Chicago, Illinois. ONU is actief in de NAIA Chicagoland Collegiate Athletic Conference. 

Van Sas sluit deze zomer aan bij de NAIA landskampioen (!) Rio Grande University in Ohio. Vorig seizoen sleepte zij in een zinderend slot de national championship in Florida over de streep. Van Sas viel op tijdens de Showcase van KingsTalent in Gemert. Waarna hij op dezelfde dag een beurs kreeg aangeboden.  

In Amerika is het gebruikelijk om talenten op basis van een scholarship aan de school te binden. De school betaald de studie, huisvesting, etcetera en de speler bindt zich aan de school om hun sportieve niveau op een hoger plan te tillen.  

Voor meer informatie over sporten en studeren in Amerika ga je naar www.kingstalent.com