• U bent ingelogd als:

Unicum te sterk voor Valleivogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was grijs, grauw en koud op sportpark Schouw te Lelystad. Dit weerhield toch wel veel supporters om de gang naar het sportpark te maken. Hoewel het een grote uitslag werd, was de overwinning van Unicum op Valleivogels enigszins geflatteerd. In de eerste helft bracht Cees Toet zijn elftal op voorsprong en dat betekende ook de ruststand. In het tweede bedrijf zorgden Marvin Tjon Soei Sjoe, Wesley de Klein (2 x ), Cees Toet en Ben Namnai voor de zes treffers voor Unicum. Jelle Staal wist voor Valleivogels nog wat terug te doen: 6-1.

Al snel werd de wedstrijd opengebroken. Arthur van der Veen gaf een mooie voorzet af en Cees Toet zorgde met een rake kopbal voor de voorsprong: 1-0. De wedstrijd was los en een minuut na de openingstreffer zag Wesley de Klein zijn inzet naast het doel gaan. De ploeg van oefenmeester Rob van den Broek had na 8 minuten op gelijke hoogte moeten komen. Na de overtreding kreeg Mario Schelfaut de gele kaart. De vrije trap die daarop volgde werd door Rémon Liefting in het zestienmetergebied gebracht. Nick Engelen kreeg zijn voet tegen de bal, maar de voet van doelman Mike Schoonheim zorgde ervoor dat de bal voor de lijn werd gekeerd.

De defensie van de bezoekers uit Scherpenzeel hadden het lastig tegen de aanvallers Michael Osei, Marvin Tjon Soei Sjoe en de geslepen spits Cees Toet, maar bleven wel met elkaar overeind. Valleivogels kreeg meer vat op de wedstrijd en na een mooie aanval die liep over de schijven Joshua Akerina en Remco van de Fliert kwam Jos van Leeuwen centimeters te kort om doeltreffend te zijn.
In de 28e minuut gaf Van Leeuwen de bal voor op de rand van het zestienmetergebied. Aanvoerder Liefting zorgde voor het mooi overstapje waardoor Stefan van den Brink een schietkans kreeg. Het harde schot werd geblokt voordat de bal bij het doel van Schoonheim was. De cornerbal leverde geen gevaar op.

Hoe gevaarlijk Cees Toet is, bleek wel in de 36e minuut. Marvin Tjon Soei Sjoe gaf de voorzet en Toet zette weer zijn hoofd tegen de bal. De kopbal miste deze keer richting en verdween naast het doel van Sven Hardeman. Een minuut later moest arbiter de heer B. Steinhauser weer ingrijpen nar een overtreding op Remco van de Fliert. De behendige voetballer Tjon Soei Sjoe kreeg hiervoor de gele prent. Valleivogels kreeg in de laatste minuten van de eerste helft de kansen. Na een goede aanval viel de bal in de zestien, maar niemand was bij machte om de bal aan te raken voor een doelpoging. De defensie van de ploeg van trainer Maurice Ligeon had het in deze fase ook moeilijk en een verkeerde terugspeelbal leek Jos van Leeuwen de kans op de gelijkmaker te krijgen. Sluitpost Schoonheim was bij de les en kon de bal verwerken voordat Van Leeuwen gevaarlijk kon worden.

De thuisploeg kreeg voor het rustsignaal nog één mooie kans. Michael Osei gaf de bal voor en Arthur van der Veen kon in vrijstaande positie de bal op het doel schieten. De bal vloog echter hoog over het doel van Hardeman. De derde gele kaart van de wedstrijd was ook voor een speler van Unicum. Van der Veen was de ontvanger na een overtreding op Rémon Liefting.

Na een kwartier in het tweede bedrijf kreeg Valleivogels de eerste mogelijkheid. Remco van de Fliert gaf de bal voor op Robbert Vlaanderen. De aanvaller kreeg een goede kans, maar de bal kwam zelfs niet tussen de twee palen. Aan de andere kant kon Nick Engelen voorkomen dat Cees Toet gevaarlijk werd. Hoofdtrainer Van den Broek moest zijn elftal in de 62e minuut noodgedwongen wisselen. Joshua Akerina verliet het veld met een hamstringblessure. Friso Drewes mocht zijn plaats innemen.
De 64e minuut werd de marge verdubbeld. Marvin Tjon Soei Sjoe was de maker van het doelpunt:
2-0. Binnen twee minuten gooide de thuisploeg de wedstrijd volledig in het slot. Wesley de Klein zorgde voor de comfortabele 3-0 voorsprong. Valleivogels probeerde nog wel om het tij te keren. Jelle Staal kwam in het veld voor Robbert Vlaanderen. Bij Unicum mocht Jeremy Loos de plaats innemen van Tjon Soei Sjoe. De rood-witten gingen op jacht naar een treffer, maar dat hield ook in de er veel ruimte kwam voor de formatie uit Lelystad. Cees Toet kon in de 77e minuut de voorzet van Michael Osei met het hoofd niet het juiste vervolg geven. Drie minuten later kon de spits dat wel doen en zorgde hij daarmee voor de 4-0 tussenstand.

Valleivogels bleef voetballen en de eretreffer kwam in de 81e minuut op naam van invaller Jelle Staal.
Zeven minuten voor het einde ging Cees Toet onder luid applaus van de aanhang van Unicum het veld af. Hij werd vervangen door Jeroen van de Wielen. In de laatste drie minuten werd er nog twee keer gescoord. Wesley de Klein zag keeper Sven Hardeman te ver voor zijn doel staan en met een mooie boogbal wist hij de bal tussen de twee palen te krijgen: 5-1. De laatste treffer viel in de laatste minuut. Ben Namnai wist de bal van dichtbij over de lijn te tikken: 6-1.

Na de winterstop mag Valleivogels op zaterdag 19 januari 2019 aantreden tegen FC Horst. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 14.30 uur.

Geef een reactie