• U bent ingelogd als:

Uitstekende competitiestart AFC Quick bekroond met 1e periodetitel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Toen de ingrijpend gewijzigde selectie afgelopen zomer startte was er voorzichtig optimisme, maar kon niemand bevroeden dat deze groep vanaf de eerste oefenwedstrijd een ongelofelijk serie zou neerzetten. Een finaleplaats tijdens het AVK was een eerste teken dat de groep met de staf tot meer in staat zou kunnen zijn dan voorzichtige aspiraties. De start van de competitie was ongekend. De overwinningen die geboekt werden blijken nu tegen bijna de gehele top te zijn geweest. Natuurlijk, bij Nederhorst kwam er wat geluk bij kijken en bij VVZA was er sprake van een “houdini act”, zoals er in de plaatselijke pers te lezen viel. Toen na afloop van die geweldige wedstrijd bij VVZA bleek dat koploper APWC een forse nederlaag had geleden was er opeens uitzicht op het behalen van de eerste periode. Dan moest er wel gewonnen worden van Vreeswijk en zou APWC niet met grote cijfers bij VV ZA mogen zegevieren.

De weersomstandigheden waren vanmiddag niet altijd even prettig, maar toch was het voor de Quick-aanhang goed toeven op Dorrestein. In de eerste helft gaven de bezoekers veel ruimte, waardoor ons elftal heer en meester was en bij vlagen heel goed voetbal op de mat legde. De openingstreffer van Alex Coonen was dik verdiend en een logisch gevolg van het goed vezorgde spel. Ook na deze treffer deden zich nog meerdere mogelijkheden voor, maar werd het net niet gevonden. Een 1-0 voorsprong is wel een gevaarlijke. Dat bleek vlak voor rust toen Vreeswijk uit een van de eerste goede aanvallen Micha Claassen passeerde. Tot opluchting van alles wat rood-zwart was wist onze aanvoerder Muslu Nalbantoglu de bal van de lijn te redden. Een 1-0 voorsprong bij rust en een stand van 1-1 bij VVZA-APWC. Nog 45 minuten………….

Bij aanvang van de tweede helft kwamen Ivory Harrison en Mounir Zeddi in het veld voor Roel Bak en Alex Coonen. De bezoekers waren zich er blijkbaar van bewust dat ze in de eerste helft te veel ruimte hadden gegeven en tapten na de thee uit een ander vaatje. Dat was voor Quick even wennen. In het eerste deel van die tweede helft was de dominantie een tijdje weg en hadden de bezoekers opnieuw pech toen een bal via de onderkant van de lat terug in het veld kwam. Naarmate de tweede helft vorderde wist onze elf het heft weer in handen te nemen en deden zich diverse mogelijkheden voor om meer afstand te nemen. Dat lukte uiteindelijk toen Khalid Said een strafschop mocht verzilveren. Dat het ook nog 3-0 werd toen Ivory Harrison na prachtig voorbereidend werk van Salim el Yousfi de bal in het net kon schuiven stond er na 90 minuten een stand op het bord die een goede afspiegeling was van het krachtsverschil tussen beide elftallen.

Op sportpark Schothorst bleek VVZA met 2-1 te zegevieren, waardoor Quick niet alleen winnaar is van de eerste periode, maar nu ook 3 punten voorsprong heeft op de nr.2 van van de ranglijst. Daar achter volgt een groepje clubs met 4 punten achterstand. Op MSV19 na allemaal clubs waar Quick al tegen gespeeld heeft. Het seizoen is nog lang, maar de eerste stap is gezet. Proficiat spelerstgroep, technische staf en begeleiding!

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amster, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk (Jop Kastrop), Cedric Kapelle, Yassin Kariouh, Khalid Said, Roel Bak (Ivory Harrison), Salim el Yousfi, Alex Coonen (Mounir Zeddi), Khalid Benali.

Tekst: Gerard van der Werff