• U bent ingelogd als:

Uitstekend Paasweekend voor FZO 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

fzo9

Het nadeel van slechte velden is dat je winterstop heel lang is. Maar het voordeel is dat je in het voorjaar een mooie serie kunt maken, met veel thuiswedstrijden. Op een zonovergoten Paaszaterdag walste FZO, zoals gehoopt zonder veel moeite, over DVSA heen (10-1), en op een winderige Tweede Paasdag stuntte het vlaggenschip met een zege op nummer 2 Candia: 1-0.

Het was code geel in de kustprovincies vandaag, maar voor FZO was het code rood: Candia kwam op bezoek. Maar voor dit hoofdgerecht werd opgediend, werd het voorgerecht verorberd: DVSA. Wie zaterdag na 82 minuten het sportcomplex opliep, zal met enige angst gekeken hebben naar het scorebord: 0-1, stond erop. Maar de sfeer langs de lijn verried dat het wel snor zat: voor het eerst sinds het bord er staat, waren de enkele cijfers niet genoeg.

Het was niet voor het eerst dat DVSA met dubbele cijfers naar huis gestuurd werd deze competitie. De ploeg moest onlangs 16 treffers incasseren in een wedstrijd tegen Cobu Boys. De mannen uit Amerongen verdienen een groot compliment dat zij de competitie zo sportief uitvoetballen.

Dubbel was sowieso het thema van het weekend. Niet alleen vanwege de dubbele ontmoeting, maar ook vanwege het feest voor Henri Meier op zaterdagavond, waar de voltallige selectie aan het eind van de avond dubbel zag. Maar 36 uur later stond iedereen weer fris en fruitig klaar voor de hoofdmaaltijd: Candia.

De uitwedstrijd in Rhenen was uitgelopen op een domper: een punt was daar zeker verdiend geweest, maar in een poging nog drie punten te forceren kreeg FZO toen diep in blessuretijd het deksel op de neus. Vandaag was het anders. FZO begon voortvarend aan de wedstrijd, en creëerde een paar goede kansen. Het gemis van topscoorder Mike van Essen deed zich voelen.

Na 25 minuten kreeg Candia meer grip op de wedstrijd, en werd FZO teruggedrongen. Het leidde tot één grote kopkans, die rakelings naast ging. Na rust drukte Candia door, en begon bij FZO de paaspijp leeg te raken. De bezoekers, alleen gebaat bij een overwinning, vielen aan in een 3-4-3-formatie. Maar net toen FZO op barsten stond, viel Richard Gouw in.

Nu moet u weten dat Richard Gouw altijd een heldenrol vervult op Tweede Paasdag. Hij is ook een soort verlosser, maar dan een dagje later (misschien door die paar kilootjes extra). Drie jaar terug moest hij op deze dag keepen omdat er geen alternatief was. Toen stopte hij een strafschop, waardoor FZO de wedstrijd won, en later nacompetitie haalde. Nu viel hij in voor de moegestreden Jeroen Verweij. Na vijf minuten zette hij druk bij de cornervlag van Candia. Hij pakte de bal af, leverde in bij Jeffrey Renzenbrink, en die vuurde van de punt van de zestien richting de verre kruising. De keeper had de bal kunnen laten gaan, maar sprong toch. Hij tikte de bal richting de achterlijn, maar daar stond Dennis Koudijs die de bal uit de lucht vanuit een moeilijke hoek in de goal volleerde: 1-0.

Blikkenburg-Oost ontlaadde zich. Waar een punt met tevredenheid zou zijn begroet, lonkte nu de volle buit. En die kwam er, want bij de bezoekers knakte er iets; Candia werd niet meer gevaarlijk. FZO hield de poort dicht; de 13 resterende minuten werden probleemloos uitgevoetbald. Onder andere dankzij de inbreng van de 47-jarige Richard de Vries, die in één weekend met FZO 1 meer punten bij elkaar voetbalde dan in een heel seizoen met FZO 2.

Zes zeer welkome punten dus in drie dagen tijd. FZO steeg zo van de achtste naar de vijfde plaats, en hoeft nu alleen het thuisduel met Cobu Boys nog in te halen. De stand is nu als volgt:

  1. Bunnik 17 44
  2. Candia 17 39
  3. Cobu Boys 16 31
  4. Hees 17 28
  5. FZO 16 26
  6. Patria 17 23

Na dit voor- en hoofdgerecht blijft een toetje in de vorm van nacompetitie mogelijk voor FZO. De vierde plek geeft daar vermoedelijk recht op, al is het ook wel mogelijk dat een ploeg onder FZO de derde periode meesnoept. Wie echt zeker wil zijn van een dessert, moet derde worden. Maar dan moet er nog een aardig gat met Cobu Boys overbrugd worden, en het programma van FZO is niet gemakkelijk, met twee derby’s (Patria uit en Austerlitz thuis) op het slot van de competitie.

Bunnik is door de nederlaag van Candia voornaamste titelkandidaat. Er waren ook aardig wat supporters uit ons buurdorp op ons complex vandaag, en zij gingen lachend naar huis. Volgende week zien we ze weer, want dan gaat FZO daar op bezoek. Hopelijk kan FZO de titelstrijd dan weer spannend maken, en de goede serie (13 uit de laatste 5) voortzetten.

De talrijke opkomst van dit weekend (twee keer rond de 150 bezoekers) betekent hopelijk dat FZO ook in Bunnik op uw steun kan rekenen!

Jan Beuving