• U bent ingelogd als:

Uit volle borst ’’Rode shirten, zwarte broeken’’ op sportpark

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VVZA- AFC Quick  2-3

Het tekent de goede verstandhouding tussen VVZA en Quick, dat na de derby spelers en aanhang van beide clubs in het clubhuis blijven waar de wedstrijd is gespeeld en dat de uitspelende club muziek regelt. Zo ook vanmiddag. Telkens wanneer de muziek even ophield klonk het “rode shirten, zwarte broeken” uit de kelen van de vele Quickers in de kantine van de zeehelden. Die feeststemming bij onze Quickers was te danken aan een collectief dat in de tweede helft op hartverwarmende wijze streed en in de blessuretijd loon naar werken kreeg.

Hoe anders was de stemming in de rust in de bezoekerskleedkamer. Een te slappe houding en eigenlijk kinderlijk eenvoudig weggeven van kansen zorgden ervoor dat VVZA met een 2-0 voorsprong mocht gaan rusten. De groep was het er zelf wel over eens dat er uit een ander vaatje getapt zou moeten worden om te voorkomen dat uit 3 derbys maar 1 punt gehaald zou worden.

Gelukkig wist Khalid Benali al na 4 minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer te produceren. Met nog ruim 40 minuten op de klok dus alle mogelijkheid om een goed resultaat te behalen in deze uitwedstrijd. Onze rood-zwarten waren de gehele tweede helft heer en meester op het, door een hoosbui, zwaar bespeelbare gras. VVZA werd geen enkele kans meer geboden. De klok tikte naar het einde en nog steeds stond er een 2-1 stand op het bord. Toen de klok van dat bord al op 90 stond, door blessurebehandelingen zal het in werkelijkheid minuut 85 zijn geweest, mocht Roy Ouwerkerk aanleggen voor een vrije trap. Waar hij wel vaker vrije trappen heeft binnengeschoten deed hij dat vanmiddag weer, 2-2! De heer Kooij trok terecht een fors aantal minuten blessuretijd bij. Quick zakte niet terug, maar probeerde ook nog de volle winst te halen. In de 93e minuut viel die winnende treffer, opnieuw door Roy Ouwerkerk, die het laatste deel van de wedstrijd als extra man naar voren was gedirigeerd.

De ontlading bij hele groep was enorm. Alle spelers doken over elkaar heen en trainer Frank Corba keek er met “kippenvel” naar, zoals hij later opmerkte. Ook na de treffer was er nog een aantal minuten te spelen, waarin het zelfs nog 2-4 had kunnen worden. De 2-3 leverde echter ook 3 punten op. “Heel lekker en enorm trots” waren de woorden van Frank Corba. Wat volgde was het “rode shirten, zwarte broeken” in de kleedkamer en later in de kantine. Altijd mooi na een uitwedstrijd. Het bericht dat APWC met 4-1 verloren had maakte de vreugde nog wat groter.

 

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amstel, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Roel Bak, Alex Coonen (Yassine Karraoui), Khalid Said, Salim el Yousfi, Khalid Benali, Jop Kastrop (Safa Agyazi).

 

Komende week is er geen wedstrijd. Over 2 weken komt Vreeswijk naar sportpark Dorrestein.

Tekst: Gerard van der Werff