• U bent ingelogd als:

Tweetal heeft duo basisplek in Vliegdorp 35+ team

Geplaatst in Rubrieken / Columns


Door Ton van Zoeren

Inleiding

Menige vereniging zit om vrijwilligers te schreeuwen, zo ook Vliegdorp. Maar Bert van Dijk (59) en Jos  Kenter (69) vinden het normaalste zaak van de wereld om wat extra’s voor hun club te doen. Samen voetballen ze nog in het 35+ team. Toch heeft de tand des tijds ook enigszins bij hun toegeslagen. ,, Ik begin de wedstrijd en maak de tegenstander tam, dan kan Bert erin’’ , lacht de inwoner uit Driebergen.

Kenter zit al zestig jaar bij de club en zijn maat Bert veertien jaar. Kenter heeft alles meegemaakt bij de vereniging die startte als vv Soesterberg. Ook hij was getuige van de opheffing in de jaren negentig. De geelzwarten gingen failliet. Hij was er als echte clubman als de kippen bij toen in 2002 er een herstart kwam met Vliegdorp. ,, Ja, dat was behelpen. We speelden bij de stichting Abrona met nauwelijks faciliteiten’’, aldus Kenter die in die tijd hulp kreeg van Bert van Dijk. De twee hebben sindsdien zich verdienstelijk gemaakt voor Vliegdorp. Kenter deed bestuurlijke functies zoals penningmeester, waar hij inmiddels mee gestopt is. Ook blonk hij uit in het organiseren. Bert van Dijk is het manusje van alles, vraagbaak, onderhoudsman, barmedewerker en leider coach 35+ team. Buiten die taken om helpen ze twee maal per jaar mee om het totale paviljoen schoon te maken. Ze worden daarvoor gewaardeerd. ,, Maar de mensen vinden het ook heel normaal’’, weet Kenter.

Derde helft

De twee voetballen er nog lustig op los. Volgens Van Dijk is Kenter de fanatiekste in het veld en loopt nog wel eens tegen een kaart aan. ,, Het zit gewoon in me. Ik kreeg ooit als eerste de tien minutenregeling gepresenteerd. Ik kan er niet tegen als er snelle jongens een paar keer langs me heen gaan. Ik speel nu eenmaal met bravoure’’, verontschuldigt Kenter zich. Ze zijn trots op hun team. We bedruipen onszelf met kleding en tassen. De kantine draait op ons tijdens de derde helft, want we houden van gezellig samen zijn. Van Dijk herinnert zich de wedstrijd tegen AH in Huizen. ,,We stonden met 2-0 achter en wonnen toch nog met 3-5. We zijn dat daarna spontaan gaan vieren met een barbecue met 20 man in het cafe van Loek Vermeulen.’’ Daarom hoopt het tweetal dat ze aankomend seizoen vroege aanvangstijden krijgen en dat de derde helft niet in gevaar wordt gebracht met uitwedstrijden om vijf uur in Veenendaal of Utrecht.

Duur clubhuis

Voorlopig gaan ze nog door met hun activiteiten bij de club. ,, Zo lang we gezond blijven gaan we door. We trainen één keer in de week en zijn nooit geblesseerd’’, klinkt het volmondig. Ze hopen wel op meer vrijwilligers, want daar is er een tekort aan.  Kenter:,, Vliegdorp heeft geen historie. Hier lopen geen oude mannetjes rond die de hele week op de club te vinden zijn en wat zouden kunnen doen. Het is hier bovendien een moeilijk verhaal met ons dure clubhuis. De club zou meer nevenactiviteiten moeten organiseren. Met alleen voetbal gaan we het niet redden.’’

Geen 06 voor Kenter

Hij heeft wel een computer en een email adres, maar verder verafschuwd Jos Kenter de hype van moderne communicatie. ,, Ik heb bewust geen mobiele telefoon. Ik zie alleen maar mensen met zo’n ding in hand, die niet meer op of om kijken. Ach, ze wisten mij vroeger ook te vinden, dus nu ook’’.