• U bent ingelogd als:

Tweeluik tegen AZ gaat beslissen

Geplaatst in Rubrieken / Columns

 

Het wordt dus AZ, de laatste opponent van FC Utrecht in dit seizoen. En ook de laatste horde in de richting van Europees voetbal. Het werd  in de return tegen Heerenveen zaterdagavond inderdaad een verplicht nummer voor de formatie van Erik ten Hag die tijdens het duels geregeld luidkeels werd toegezongen. De oefenmeester sprak na afloop overigens ondanks de plaatsing zijn lichte teleurstelling uit over het feit dat het publiek niet op meer FC-goals werden vergast.

 

Maar mogelijk heeft de Domstedelijke formatie nog enig kruit in petto gehouden voor de komende tweeluik tegen AZ dat even overtuigend als FC Utrecht de finale van de nacompetitie haalde ten koste van FC Groningen. Het zullen  komende donderdag (om kwart voor negen) in Alkmaar en aanstaande zondag om half een in Galgenwaard ongetwijfeld boeiende krachtmetingen worden tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst.

 

Wij hebben bij deze komende tweeluik nog de nodige herinneringen aan een eerdere dubbele confrontatie tussen deze clubs. We schrijven namelijk mei 1982, wanneer beide ploegen de bekerfinale hebben bereikt, een eindstrijd die in twee edities afgewerkt moet worden. Thuis won FC Utrecht op de Veemarkt met 1-0 via een doelpunt van Jan Wouters. Maar in Alkmaar zette AZ de zaken helemaal recht  en won met liefst 5-1 via drie treffers van Kees Kist en won daarmee de KNVB-beker..

 

Maar dat was lang geleden, nu is FC Utrecht favoriet in tegenstelling tot 1982. De ploeg zal zeker komende zondag in Galgenwaard nog een keer willen vlammen om op die manier vooral Sebastien Haller een waardig afscheid te bieden. Gelet op de manier waarop de ploeg de tweede helft van het seizoen heeft gepresteerd, mag de beslissende tweeluik met AZ vol optimisme tegemoet gezien worden. Het zou een terechte sportieve beloning zijn voor het vertoonde spel van de FC-formatie in deze competitie.