• U bent ingelogd als:

Tweede 4-4 op rij voor veerkrachtig VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

En weer werd het 4-4. Nadat vorige week Woudenberg op een 4-4 gelijkspel werd getrakteerd, was nu Montfoort de ploeg die met eenzelfde eindstand een zeker lijkende overwinning uit de handen zag glippen.

Melessen krijgt ploeg weer aan het voetballen.

Het blijft eeuwig zonde dat Melessen in januari niet als hoofdtrainer aangetrokken is. Want het heeft er alle schijn van dat de ploeg onder hun 4e trainer van dit seizoen, nu wel aan het voetballen komt. Wat eerder Oualli, Gesgarz en van Asch niet lukten, lukt Melessen wel. Werklust en niet opgeven, gekoppeld aan de kwaliteiten die er binnen de ploeg zijn, maakt de Heeren van VVZ ’49 gewoon een ploeg die heel aardig kan voetballen.

Dat ondervond ook Montfoort. Want wat waren ze er daar op gebrand om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Periodewinst gloorde nog, maar vooral het afscheid van sterspeler Joost van Appeldoorn, die er jaren geleden persoonlijk voor zorgde dat Montfoort ten koste van CSV Apeldoorn de Topklasse in kon. Overigens een jaar nadat er in de eerste klasse in de nacompetitie van VVZ ’49 gewonnen was.

Maar voor dat feestje, DJ en zanger stonden klaar in de kantine, stak VVZ ’49 een stokje. Een niet eens onverdiend gelijkspel kon mee de bus in en de nacompetitiekansen voor Montfoort waren daardoor ineens een stuk kleiner geworden.

 

Dunne spoeling voor keuzeheer.

Het was puzzelen geweest voor trainer Melessen. Schorsingen voor Sven Kolle, Luca Bade en Harry Hamstra en een handblessure voor Stijn Waals maakten het moeilijk voor de trainer. Waardoor Daan van der Vliet, Bjorn Bosman, Sergio Kok, Steyn Boers op een basisplaats konden rekenen, Hidde Reitsma na een blessure weer kon aantreden en Stijn Waals er zelfs bij was om bij nood als speler in te vallen…..

Voor rust komt mak VVZ ’49 op achterstand.

Voor rust was er weinig aan de hand voor de gastheren. Het verzet van VVZ ’49 was niet om over naar huis te schrijven en dat doen we dan ook maar niet. De score werd geopend door Hidde Reitsma, die na een pass achter de verdediging van Montfoort van Stijn Boers schitterend met een lob afrondde. Een voorsprong waar maar kort van genoten kon worden, aangezien het Montfoorts feestvarken binnen enkele minuten met een fraai afstandsschot de gelijkmaker binnen roste. De treffer die Montfoort met voorsprong deed rusten was een wonderlijke. Een afstandsschot kwam via de paal weer in het veld en liet Daan van der Vliet tot 2 maal toe kansloos.

Herboren na rust.

Bovenstaande titel is ook toepasselijk deze week. Werd vorige week Woudenberg weggespeeld, deze week was Montfoort aan de beurt. Onverzettelijkheid was toch wel het sleutelwoord, dat in de persoon van debutant Peter van Hooft wel het meest zichtbaar werd. Ingevallen met al een volledige wedstrijd in het 2e in de benen en mede omdat alle wissels inmiddels al opgebruikt waren, werd kramp in de hamstring van het rechterbeen verbeten en eruit gelopen. Een knap staaltje wilskracht!

Het stond toen inmiddels al 4-4.

Een 3-1 achterstand werd vakkundig omgebogen op een manier, waarbij elke speler wel zijn steentje bijdroeg. Onder leiding van een weer ouderwets spelende Hidde Reitsma werd Montfoort op een gelijkspel getrakteerd, dat niet eens onverdiend genoemd mocht worden. Niet eens alle kansen werden verzilverd, zo hadden Joël Bade en Tristan Wallet met wat meer geluk zo maar voor 3 punten kunnen zorgen. Het werd er nu maar 1 en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat ook wel de verhoudingen in het veld het beste weergaf. Ook Montfoort had genoeg kansen om de winst zeker te stellen, maar onzorgvuldigheid van de kant van de spitsen en goed keeperswerk van Daan van der Vliet hielden de oranjehemden van de winst.

Ploeg verdiend compliment.

Als geplaagde ploeg hield VVZ ’49 dus wonderwel stand. Nadat eerder deze week bekend werd dat er met Hidde Reitsma, Sven Kolle en Saddy de Koning maar 3 van de dit seizoen oorspronkelijke basisspelers over blijven en er daarmee wel een Exodus gaat plaatsvinden, is het te prijzen dat een ploeg die dit jaar, op VVZ’49 en 1e klasse onwaardige wijze heeft moeten functioneren, er toch nog 2 goede wedstrijden uitgeperst heeft. Vorige week tegen Woudenberg en nu dus tegen Montfoort. Zelfs met een van kramp amper kunnen lopende debutant en een keeper die invalt om als spits de eindfase te moeten spelen, werd tegen een sterke ploeg als Montfoort ook nog prima gespeeld. Dat opgeteld bij de bardienst die vorige week gewoon werd gedraaid toch ook weer eens aangeeft dat het met het clubgevoel van de selectie eigenlijk wel goed zit en dat het toch eeuwig zonde is dat alles gelopen is zoals het gelopen is…..

Thuis tegen Aalsmeer

Aanstaande zaterdag onze voorlopig laatste wedstrijd in de 1e klasse. De tegenstander is Aalsmeer en de aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling VVZ’49

Daan van der Vliet,

Bjorn Bosman, Niels van Duijn, Tom Gesgarz (62’ Peter van Hooft), Benny Honing, Steyn Boers, Hidde Reitsma, Jefta van den Broek, Sergio Kok (46’ Kyliam Boers, 86’ Stijn Waals), Tristan Wallet, Joël Bade.

Scheidsrechter: H. Spaans

Scoreverloop:

22’               0-1     Hidde Reitsma

25’               1-1     Joost van Appeldoorn

33’               2-1

49’               3-1

60’               3-2     Joël Bade

70’               4-2

75’               4-3     Hidde Reitsma

80’               4-4     Jefta van den Broek

Toeschouwers: 250

07-05-2017

Henk van der Pol