• U bent ingelogd als:

Twee doelpunten Niels van der Plaats niet genoeg voor volle winst

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Slotfase fataal voor verdienstelijk spelend SO Soest

De meeste supporters van SO Soest zaten zich acht minuten voor tijd al rijk te rekenen. De blauwwitten stonden riant voor met 2-0. Het noodlot sloeg echter toe, want Woerden wist in de slotfase langszij te komen.

‘ Ik voelde het al aankomen na de 2-1’, wist verdediger Gido de Hiep. ‘ We verloren de laatste twee wedstrijden tegen Purmersteijn en Hoogland ook in de laatste minuut. Toch hebben we het goed gedaan vandaag. Vooraf had ik zeker voor een punt getekend.’ De ploeg van coach Herman Wallenburg startte goed aan het duel. Maar ook de gasten wensten zich niet te verschansen, zodat er een aantrekkelijk duel ontstond. SO Soest kreeg daarin de meeste mogelijkheden om de score te openen. Met name Rayendall Bitorina had de 1-0 op zijn schoen. Doch zijn besluiteloosheid hield de nul op het scorebord. Niels van der Plaats was in de 22e minuut wel scherp. Na een messcherpe voorzet van Bas Tullemans wist de Soester het speeltuig tegen de touwen te duwen: 1-0. Tot de thee kwamen de Soesters niet meer in de problemen.

Na de hervatting ontstond er een gezapig vertoning met als hoogte punt de 2-0 van de thuisclub. Een voorzet op maat van Thijs Janmaat bereikte Van der Plaats, die andermaal doelman Aáron Balk kansloos liet. Het leek over en uit voor Woerden. Toch werd de druk vanuit die hoek opgevoerd en dat noodzaakte doelman Diango Alvarez tot enkele goede reddingen. In de 82e minuut was de doelwachter echter kansloos op een schitterende vrije trap van Stanley Mailoa: 1-2. SO Soest leek op te veren. Maar met schoten op de paal en lat van respectievelijk Ingvar Kok en Maarten Jan Belt verzaakten de blauwe leeuwen de wedstrijd op slot te gooien. En dat had noodlottige gevolgen, want in de vierde minuut van de toegevoegde tijd ging de defensie in de fout bij een hoekschop. Het leder stuiterde langzaam maar dodelijk over de doellijn en liet diepe sporen achter.

Maker van twee goals, Niels van der Plaats was zwaar teleurgesteld: ‘ In de slotfase werden we weggespeeld, ongelooflijk. Dit hadden we nooit meer mogen weggeven. Na de 2-0 had ik dit niet meer verwacht. Dit is zwaar balen.’ Trainer Wallenburg was nuchter: ‘ Dit is voetbal, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat Woerden de tweede helft beter was dan wij. Ik miste vandaag veel jongens. Maar dat maakt niet uit. Ik moet het met deze jongens doen’, relativeert de Houtenaar, die zich niet wenste te verschuilen achter de vele absenties.

SO Soest  2-2. ( 1-0).  1-0 en 2-0 Niels van der Plaats