• U bent ingelogd als:

“Trots op mijn jongens”

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

“Trots op mijn jongens”

Terwijl de meeste spelers van het huidige eerste zondagelftal, op verdediger Alex Deurhof na, vorig seizoen allemaal nog in het tweede zondagelftal voetbalden, besloten zij toen gezamenlijk om dit seizoen het eerste zondagteam te gaan vormen. Hoe zij het er vanaf brachten, is inmiddels wel bekend.

Na de winterstop werd geen duel meer verloren (het eerste bracht de gedoodverfde kampioen Allen Weerbaar zelfs de allereerste nederlaag toe) en daardoor pakte het team van elftalleider Wim Steenbergen een periodetitel. Met deze periodetitel op zak ging de spelersgroep en technische staf proberen om te promoveren naar de vierde klasse. Daarvoor moesten er twee wedstrijden worden gespeeld.

De eerste wedstrijd vond vorig weekend plaats. Het eerste (zelf uitkomend in de vijfde klasse) speelde, onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge, thuis tegen vierdeklasser Nautilus uit Amstelveen en won eenvoudig met 3-1. Vanmiddag stond in Amstelveen de terugwedstrijd op het programma.

Met de spelersbus van FC Utrecht vertrokken de spelers, technische staf en supporters naar Amstelveen, alwaar de wedstrijd om 14.15 uur begon. Ondanks dat de wedstrijd met één goal verschil verloren mocht worden, stond deze bol van de spanning. En dat was te zien aan de wedstrijd. Bovendien was de wedstrijd vanwege het warme weer, een zware.

VSC kwam op 0-1 door een goal van aanvoerder Yannick Luca. Hierna werd het zelfs 0-2 door een treffer van Wessel Viveen. VSC zat op rozen, want Nautilus moest opeens vier keer scoren om zich te handhaven in de vierde klasse. Het werd echter toch 2-2 en de spanning was weer helemaal terug. Het was echter de 32-jarige Paul van Wijk (spits van VSC Zaterdag 13 en vorige week ook al trefzeker in de thuiswedstrijd) die de 2-3 binnenschoot. Bij deze stand bleef het en VSC 1 promoveert hierdoor volgend seizoen naar de vierde klasse. Nautilus zakt af naar de vijfde klasse van de zondag.

Na afloop was trainer Salvador Segura Peralta een uitermate tevreden man. “Gezien de spanning die er op de wedstrijd stond, was het geen goede wedstrijd en dat zag je. Wel heeft iedereen er vandaag keihard voor gewerkt. Ik ben trots op mijn jongens.”

Zondag1_11Zondag1_12Zondag1_13Zondag1_14Zondag1_15Zondag1_16