• U bent ingelogd als:

Trainer Frans Schuitemaker is vol vertrouwen

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Een korte terugblik op seizoen ‘16 ‘17

,,Jammer dat we de degradatie na de eerste klasse niet hebben kunnen voorkomen. Ik heb er in het halve seizoen, ik kwam pas in de winterstop, samen met mijn selectie echt van alles aan gedaan. We waren na de winterstop op de goede weg maar veel blessures nekten ons uiteindelijk.

Ik heb de weken na de degradatie een paar goede besprekingen gehad met de technische commissie en met Jurgen Reiprich, de voorzitter van de Stichting Topvoetbal. We waren er snel uit wat te doen voor seizoen ’17’18. Ronald Scheenhart en Jeffrey Pfoster van de technische commissie zijn met iedere speler in gesprek gegaan. Ons scoutingsapparaat had al het nodige in kaart gebracht.

Ronald en Jeffrey hebben vervolgens veel tijd gestopt in de gesprekken met onze jonge talenten en beoogde (regionale) versterkingen. We hebben nu op papier best een ruime selectie, een mix van ervaren krachten en jonge talenten. Nieuwe aanwinsten zijn Sven Kolle, Niels Neering, Mike Versloot, Raoul Sam-Sin, Nick van Nieuwkerk, Rachid Maamri, Baran Karadag en Alex Garin.

Lange voorbereiding

Zaterdag 31 juli zijn we gestart met de voorbereidingen. Een lange voorbereiding, de competitie begint immers pas aankomende zaterdag, 23 september. We hebben goede oefen-en-bekerwedstrijden gespeeld maar helaas ook veel pech met blessures. Niet inzetbaar voor langere tijd zijn in ieder geval Nino Scheenhart, Sven Kolle, Marc Simons en Nick van Nieuwkerk. Vier (beoogde) basisspelers, dat gaan we helaas echt merken.

Aan de andere kant geeft dat wel de mogelijkheid aan onze jonge talenten om nu hun kans te grijpen. Ik verwacht veel van onder andere Hans Kabalt, Roy Turksma, Jesse van Riet, Nick van Tricht en Dave Hensbergen. Ik zie zoveel mogelijk ook Fc Breukelen 2 en Fc Breukelen <23 spelen, weet dus welke andere talenten daar spelen.

Sterke eerste klasse A

We zitten in een sterke afdeling. We kunnen ons borst natmaken met tegenstanders als Xerxes Rotterdam, ARC Alphen aan de Rijn, Sportlust Woerden, Volendam, Westlandia, Naaldwijk, WVHEDW Amsterdam en Vitesse Delft.

Zaterdag gaan we starten met de thuiswedstrijd tegen ARC. We zijn er klaar voor.”

Linkerrijtje

Jurgen Reiprich bevestigt het verhaal van trainer Frans. ,,Op basis van ons beleidsplan Fc Breukelen 3.5 besteden we veel tijd aandacht aan de doorstroming van jonge talenten naar de A selectie en het scouten naar jonge talentvolle voetballers uit de regio. Ik ben, samen met onze jeugdvoorzitter bezig met een plan om meer jeugdspelers de thuiswedstrijden van Fc Breukelen 1 te laten bezoeken. Het gaat zeker lukken, het wordt weer lekker druk langs de lijn en na afloop in ons clubhuis. Als we ons in het linker rijtje kunnen spelen is het seizoen al geslaagd.’’

Gert van Es