• U bent ingelogd als:

Toch nog ongeslagen het jaar afgesloten

Geplaatst in Rubrieken / Columns, Wedstrijdverslagen

 Afbeeldingsresultaat voor roda utrecht dec 2016

Willem Jansen zijn goal wordt onterecht afgekeurd

Bron: 030.nl/ Vak P

De uitwedstrijd tegen Roda bracht FC Utrecht niet de gehoopte vijfde plek op de ranglijst maar de formatie van trainer Erik ten Hag wist in Kerkrade de ongeslagen serie van de laatste maanden te handhaven. Na deze wat bloedeloze 0-0 kan toch een positieve balans opgemaakt worden over de eerste seizoenhelft. En we hebben ook de met spanning tegemoet geziene kwartfinale tegen Cambuur in Galgenwaard half januari nog in het vooruitzicht.

 

Zaterdagavond had FC Utrecht pech toen na twee minuten een fraai doelpunt van aanvoerder Willem Jansen wegens buitenspel werd afgekeurd door arbiter Allard Lindhout, die daarbij het foutieve vlagsignaal van grensrechter Peter Janson overnam.  Een snelle openingstreffer zou FC Utrecht vrijwel zeker in een comfortabele uitgangspositie gebracht hebben, maar nu kantelde de wedstrijd steeds meer in het voordeel van de thuisclub.

 

Met nam de Limburgse spits Abdul Ajagun liet mooie scoringskansen onbenut maar hij kon de ook nu weer attent keepende David Jensen niet passeren zodat Roda JC nog steeds op de eerste thuiszege van het seizoen moest wachten. FC Utrecht moest het hebben van sporadische uitvallen waarbij doelman Benjamin van Leer tot twee keer met een machtige reflex een misschien niet helemaal verdiende zege voor de bezoekers wist te voorkomen.

 

Dan kan wij van Vak P nu enkele weken bekomen van de emoties van de laatste weken om half januari de draad weer op te pakken. FC Utrecht begint met een uitwedstrijd op Spangen tegen Sparta waarna we ons kunnen opmaken voor de traditionele topper tegen Ajax in Galgenwaard en de kwartfinale tegen Cambuur dat zo sensationeel de Amsterdammers uit het bekertoernooi verwijderde.  Kortom: er staat weer heel wat mooi voetbalgebeuren voor de deur waarbij hopelijk aanvoerder Willem Jansen weer van de partij kan zijn, hij viel zaterdag uit met een knieblessure.