• U bent ingelogd als:

Toch een laat feestje in Galgenwaard

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: 030.nl/vak P  - foto-Marleen Slijper

De toeschouwers moesten lang geduld hebben maar toen kon er toch nog uitbundig gejuicht worden. Oma Joke Slijper (92) uit Zeist was waarschijnlijk de oudste in het stadion die glunderde na de snoekduik van aanvoerder Willem Janssen die leidde tot de 1-0 in blessuretijd. Toen mocht scheidsrechter Allard Lindhout meteen affluiten, omdat de tijd verstreken was. En was het niet deze arbiter die half december van het vorig jaar een geldig doelpunt van dezelfde Janssen bij Roda JC ten onrechte wegens buitenspel annuleerde. Dus een mooie sportieve revanche van de FC-captain.

 

Er gebeurden meer mooie dingen in en rond Galgenwaard. En dan hebben we het niet over het niveau van de wedstrijd waarbij niets meer op het spel stond. Maar meer de uitreiking van de David di Tommaso-trofee voor de beste drie spelers van het afgelopen seizoen. Traditiegetrouw waren echtgenote Audrey en zoon Noah (wat is-ie groot geworden) naar Utrecht gekomen om in de middenstip de prijzen uit te reiken.

 

De keuze van de leden van een supportersvereniging viel dit keer op Sofyan Amrabat (derde), David Jensen (tweede) en Giovanni Troupee die dus de eer te beurt viel om nu als eerste gekozen te zijn. Een opvallend loopbaan maakt de 19-jarige vleugelverdediger door, hij zou nu al in de belangstelling staan van tal van clubs. Wij op Vak P vonden het een verrassende maar niet minder terechte keuze, jammer dat Giovanni er wegens een blessure mogelijk niet bij is in de komende nacompetitie.

 

En dan was er ook nog het afscheid van Wilco van Schaik die in de middencirkel werd toegesproken door eigenaar Frans van Seumeren. ,,We hebben zes jaar lief en leed gedeeld,’’ zo karakteriseerde hij de onderlinge relatie met zijn vertrekkende directeur. ,,Mijn vriend,’’ zo voegde Frans er aan toe ,,en dat zal altijd zo blijven.’’ Even later werd Wilco in de bestuurskamer nog toegesproken door Jacques van Ek en wethouder Paulus Jansen die hem de sportpenning van de gemeente overhandigde voor zijn sportieve en maatschappelijke verdiensten. Een felicitatie waard.

 

Wat nu nog volgt, zijn hopelijk twee mooie thuiswedstrijden voor Vak P waarin FC Utrecht de kans krijgt om de vierde plek te verzilveren met Europees voetbal. Mogelijk wordt Heracles de eerste horde in dit verlengstuk, een mooie gelegenheid om sportief revanche te nemen voor de uitschakeling van vorig seizoen. Hoe dan ook, oma Joke Slijper en wij zijn nu al dankbaar voor al het moois waarvan we dit seizoen in ons eigen Galgenwaard hebben genoten. Nu nog een smakelijk toetje als afronding.