• U bent ingelogd als:

Titeldroom FZO 1 spat uiteen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Het was zo’n prachtig affiche: Hercules, nummer 2, ontving FZO, lijstaanvoerder, in één allesbeslissende wedstrijd om de titel. De zon straalde – alle ingrediënten voor een historische dag. Maar voor het oog van 350 toeschouwers, veelal FZO-aanhang, kon ons vlaggenschip geen vuist maken; het verloor 2-0. Hercules speelt nu tegen Maarssen volgende week zaterdag een beslissingswedstrijd om het kampioenschap.

Op het kunstgras in Utrecht-Oost ontspon zich een echte kampioenswedstrijd: meer spanning dan kwaliteit. Hercules keek de kat uit de boom, FZO zocht naarstig naar ritme. Toch gaf het nauwelijks kansen weg. Grote probleem was: het creëerde ook vrijwel niets. Eén keer kon Dennis Koudijs doorlopen halverwege de eerste helft, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit.

Een kwartier voor rust verstapte aanvoerder Lucien Brouwer zich. Hij verbeet de pijn tot de rust, maar moest toen gewisseld worden. Jeffrey Renzenbrink, verrassend buiten de ploeg gelaten door trainer Claessens, verving hem. FZO deed de tweede helft, zonder zijn grote gangmaker, wat het kon. Er ging weinig fout, maar er ging ook weinig heel goed. Combinaties bleven uit, en individuele bevliegingen helaas ook.

Hercules kwam er ook niet echt aan te pas. Maar, voor een ploeg die móest winnen waren ze erg geduldig. Dat geduld werd beloond; tien minuten voor tijd brak een speler door op de rechterflank, die naar binnen trok en werd neergehaald. De vrije bal op de rand van de zestienmeter werd schitterend binnen gekruld. FZO knakte, en de 2-0 was voor de statistieken. De scheidsrechter, piepjong maar uitstekend, floot af, en teleurgesteld togen de vele fans huiswaarts.

De druiven zijn zuur voor FZO. Vanaf oktober bovenaan, en op de slotdag gestrand. De titel werd vandaag verloren, maar eigenlijk was de nederlaag tegen Patria al een voorbode. FZO gaf toen niet thuis, en was vandaag ook niet bij machte het spel te spelen dat de ploeg wel tegen Voorwaarts en EDO op kon brengen. De harde feiten zijn bovendien dat tegen Hercules en Maarssen in 4 wedstrijden maar 3 punten werden gepakt.

FZO heeft een mooi jaar achter de rug, waarin het voor het eerst in jaren weer om de prijzen speelde. Dat is iets om trots op te zijn! Dat FZO weer on tour was, met zoveel toeschouwers, dat maakt menig blauw-wit hart trots. We zijn een unieke, wondelijke, prachtige club, in vele opzichten.

De support van vandaag zal heel hard nodig zijn in de nacompetitie. Omdat Maarssen van ODIN won, gaat FZO als nummer 3 het schema in. We zullen beginnen met een thuiswedstrijd, op 20 mei, tegen de nummer 2 van de 4e klasse H. Dat kan Candia zijn, maar vermoedelijk wordt het Veenendaal. Veenendaal startte het seizoen stroef, maar is vanaf januari ongeslagen en maakte bijna honderd goals in 25 wedstrijden. Het zal dus zwaar worden. Een uitdaging wordt het ook voor trainer Remco Claessens, die moet proberen zijn elftal in de komende twee weken vooral mentaal klaar te stomen. Dat begon al na de wedstrijd, toen hij ze op het veld toesprak. Hij hoeft ze niet te leren voetballen in de komende veertien dagen; hij moet vooral de sleutel vinden om de ontspanning terug te brengen in de groep.

Laten we het eerste elftal, waarvoor we een jaar lang konden juichen, nu niet in de steek laten. Graag zien we iedereen op 20 mei terug op Blikkenburg-Oost!