• U bent ingelogd als:

Titel ligt voor het grijpen voor Woudenberg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Woudenberg heeft gister een hele grote stap gezet naar het kampioenschap. In Voorthuizen werd met 2-3 gewonnen. Omdat Unicum verassend in eigen huis onderuit ging tegen VSCO is de voorsprong nu 4 punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Woudenberg begint prima, maar ook VVOP laat zien dat het prima spelers heeft en eigenlijk te laag op de ranglijst staat. Het is VVOP dat na 15 minuten op 1-0 komt. Maar nog geen twee minuten later is het Emmanuel Makonga die de gelijkmaker binnenschiet, 1-1. In de 22ste minuut wordt Joey Kooij onderuit gehaald in de 16 en gaat de bal op de stip. Joey Kooij neemt zelf de penalty maar door zwak inschieten kan de prima spelende keeper van VVOP redding brengen. 1-1 is dan ook de ruststand.

Na de rust komt Rick Staal in de ploeg voor Nick de Greef. In de 55ste minuut pakt Joey Kooij de bal op het middenveld op en via een prachtige solo scoort Joey de 1-2. Maar VVOP geeft niet op en krijgt binnen een kwartier twee strafschoppen. De eerste wordt gemist nadat Erik de Vries licht vasthield. De tweede wordt in de 75ste minuut wel benut door VVOP na een overtreding van Daan Rijsemus op een aanvaller van VVOP, 2-2. Woudenberg blijft aanzetten en dit resulteert in de 87ste minuut in de bevrijdende 2-3. Een corner van Tom de Greef wordt strak op het hoofd gelegd van opnieuw Joey Kooij en die kopt prima binnen. Dit is ook de eindstand. Een prima resultaat.

Omdat Unicum pas om 15:00 uur heeft afgetrapt tegen VSCO komt de eind uitslag pas later binnen. 0-1 winst voor VSCO. Dat betekent dat Woudenberg met nog twee wedstrijden te gaan op vier punten los komt van zowel Unicum als AVW ’66. Volgende week kan Woudenberg het kampioenschap binnen slepen als het tegen Unicum thuis speelt. Lukt dat niet dan heeft Woudenberg een week later de kans als het de laatste wedstrijd uit speelt bij ESC in Elburg. Woudenberg heeft nog drie punten nodig.