• U bent ingelogd als:

Timo Timmer heeft een hekel aan verliezen

Geplaatst in Clubnieuws

Solide verdediger hoopt op kampioenschap met Hees

Een merkwaardige stap, want na 26 jaar bij SEC te hebben gevoetbald, ruilde Timo Timmer het groen in voor het rood van Hees, alwaar hij niet meer weg te denken is in de defensie van vierdeklasser.

De familie Timmer was SEC en SEC was de familie Timmer. Vader Gert-Jan en zijn anderhalf jaar overleden moeder Ineke waren pijlers van de club aan de Bosstraat. Over zijn vertrek is Timmer (38) duidelijk. ‘ Ik wilde graag op de zaterdag spelen, maar SEC schakelde destijds over naar de zondag en liet mij maar wat aan rommelen met de zaterdagtak. Toen haalde wat jongens van Hees mij over.’

Bij Hees heeft de Soester het naar zijn zin. Zijn vader is daar assistent trainer. ‘ Bij SEC trainde hij mij ook. Toen nog in de derde klasse. Ik heb een goede band met mijn vader. Dus het gaat best goed.’ Timmer die van zich zelf zegt dat hij een fysieke en kopsterke verdediger is  krijgt het komende seizoen concurrentie van aanstormende talenten uit de kweekvijver van Hees. Hij is daar niet bang voor.‘ Ben niet bang voor mijn plek. Als ik fit ben denk ik dat ik wel speel. Ik zal er wel harder voor moeten strijden. Coachen is mijn taak. Al hoef je een jongen als Jeroen Smit niet scherp te zetten. Die is ontzettend goed.’

Timmer baalt nog steeds van het missen van een periodetitel. ‘ We deden lang mee. Toch deed een reeks van elf ongeslagen duels ons de das om. Zes daarvan speelden we gelijk. Dan laat je teveel punten liggen. Jammer dat het op het laatst mis ging. ’ Van blessures had hij nooit last tot hij aan fitness ging doen. ‘ Ik was nooit geblesseerd. Denk dat mijn werk in de sportschool mijn spieren hebben ingekort. Ook mijn werk als uitvoerder in de bouw vergt veel energie. Misschien moet ik wat minderen.’ Hij heeft veel zin in het nieuwe seizoen en denkt zelfs aan een kampioenschap. ‘ Ja, waarom niet. Hees is een ambitieuze club. Je moet altijd voor het hoogst mogelijke gaan. In het spelletje ga ik altijd voor de winst. Ik heb een hekel aan verliezen.’

Ton van Zoeren