• U bent ingelogd als:

Tim Govers evenaart clubrecord: goal na 32 seconden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Precies 32 seconden na het beginsignaal van scheidsrechter Evert Landman scoorde Tim Govers op zaterdag 23 april 2016 al de eerste treffer voor Cobu Boys in de wedstrijd bij FZO. Daarmee evenaart Tim Govers het clubrecord van “snelste goal” ooit. Eerst dacht ik aan een aanscherping van het clubrecord, maar bij raadpleging van de boeken bleek het een evenaring.

Het record was al 10 jaar in handen van Matthijs Voost en stond op 32 seconden. Hij scoorde op 11 maart 2006 in de thuiswedstrijd tegen AH ’78. Na de aftrap door AH ’78 kwam de laatste man van AH ’78 in balbezit en bij het uitverdedigen onderschepte Matthijs de bal en hij schoof de bal onberispelijk langs de keeper: 1-0. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door Cobu Boys.

Vandaag de dag speelt Matthijs Voost nog steeds in Cobu Boys 1 en hij zag hoe ploeggenoot Tim Govers ook na 32 seconden het doel trof. Dat was in de uitwedstrijd bij FZO in Zeist. Na de aftrap door Cobu Boys kwam Robin van den Brom aan de zijlijn in balbezit. Zijn voorzet raakte een keer de grond en werd vervolgens door Tim Govers over de keeper in het doel gekopt. Mooie treffer!

Vandaag werd de uitwedstrijd bij FZO, na een 4-0 voorsprong bij rust, uiteindelijk door Cobu Boys gewonnen met 5-3. Good-old Matthijs Voost scoorde de 4e treffer voor Cobu Boys, na een loepzuivere hattrick van Tim.

Met dank aan de spelers van Flats Zeist Oost (kortweg: FZO) en Cobu Boys voor een doelpuntrijke wedstrijd!

Aaldert Hofman