• U bent ingelogd als:

Tien Benschoppers trekken de drie punten over de streep

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een prima eerste helft en een 2-0 voorsprong leek Benschop gemakkelijk richting de drie punten te gaan, maar een strafschop in de 55e minuut en een rode kaart deed de wedstrijd kantelen. 

Trainer Frenk vd Kleij moest op het laatste moment alsnog Niels de Jong inbrengen, die gezien zijn heupblessure, maximaal een half uur aan kan, omdat David Verweij wegens zijn werk niet op tijd kon zijn. Het bleek een geweldige noodzakelijke ingreep te zijn want al in de 2e minuut snelde Niels langs diverse tegenstanders en zette Patrick Maton vrij voor keeper Jacco van Ginkel. Met een droog schot verdween de bal via de binnenkant van de paal in het doel. 1-0, een droomstart. Benschop ging door, want er moest gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Een mooie combinatie tussen Niels de Jong en Laurens de Vor strandde bij de keeper van Renswoude. In de 8e minuut had Niels de Jong de 2-0 op zijn schoen, maar alleen voor de keeper schoot hij naast. Renswoude probeerde wat terug te doen, De handige Adem Uzun kwam tot twee maal toe gevaarlijk door, maar Henk van Essen, de gevaarlijke spits van Renswoude wist de bal niet tussen de palen te krijgen. De wedstrijd ging op en neer en was boeiend. In de 19e minuut was het weer Henk van Essen, die keihard uithaalde, maar met een prima redding voorkwam Glenn van Jaarsveld de gelijkmaker. Renswoude ging steeds meer risico nemen en dat gaf Benschop de ruimte om te counteren. In de 26e minuut was het weer Niels de Jong die doorbrak en alleen op het Renswoude doel kon afgaan. Met de voet wist van Ginkel de 2-0 te voorkomen. Het was uitstel van executie, want nadat Daan de Bruin alleen voor de keeper staand had gemist was het driemaal scheepsrecht voor Niels de Jong. Laurens de Vor zette met een splijtende pass Niels vrij voor het doel en met een prima schot liet hij van Ginkel nu kansloos 2-0, hetgeen ook de ruststand werd. 

De tweede helft leek een zelfde spelbeeld te gaan opleveren tot dat de 55e minuut aanbrak. Henk van Essen brak door en ging alleen op Glenn van Jaarsveld af. Met een mooie beweging leek hij Glenn kansloos te maken, maar met een laatste krachtinspanning probeerde Glenn de bal nog weg te tikken. Helaas raakte hij niet de bal maar wel van Essen. Gevolg een penalty, die onberispelijk werd ingeschoten door Nico van den Bosch en rood voor de Benschop keeper. 2-1. Benschop leek weer ten onder te gaan en de tussenstand bij Zevenhoven deed het degradatie spook steeds dichterbij komen. Maar de tien Benschoppers rechten hun ruggen en streden als leeuwen om de voorsprong vast te houden en dat lukte. Er was een hoofdrol weggelegd voor de ingevallen keeper Lauwrens van Vliet, die met een drietal schitterende reddingen zijn doel schoon hield en toen de goed leidende scheidsrechter Vriesenga na 94 minuten afblies ging er een zucht van verlichting door het dorp. DHSC had vlak voor tijd de 2-2 gemaakt tegen Zevenhoven, dat daardoor degradeerde en Benschop was in ieder geval zeker van de nacompetitie.

Het was een enerverende wedstrijd met een groot compliment voor de geweldige inzet, die de Benschoppers op het veld hadden laten zien. 

Aankomende zaterdag zal er in en tegen Almere moeten worden aangetreden. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supporter bus vertrekt om 12.00 uur vanaf het sportpark.  

De opstelling van Benschop: 

Glenn van Jaarveld, (55e min Lauwrens van Vliet), Melvin Klomp, Coen vd Snoek, Patrick Maton , Jeroen Lamboo, Mike Vergouw (75 Nick van Rooijen), Martijn de With, Laurens de Vor, Thomas Banfi ,(65e min David Verweij), Niels de Jong en Daan de Bruin.