• U bent ingelogd als:

Tien Benschoppers houden punt vast tegen Desto

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het op gelijke hoogte staande Desto uit Utrecht leek een te nemen hindernis voor Benschop ondanks talrijke afwezigen, maar een dubieuze beslissing van de zeer warrig fluitende scheidsrechter Schouten uit Barneveld gooide roet in het eten. 

Benschop keek eerst rustig de kat uit de boom en na ongeveer een kwartier werd Benschop de bovenliggende partij. Met leuk aantrekkelijk voetbal werd Desto terug gedrongen en het was Jimmy Vendrig, die zijn schot gekraakt zag worden door keeper Niels de Bruin. Desto werd een maal echt gevaarlijk. De snelle Miquell Optekamp kwam vallend in het strafschop gebied terecht en leek geraakt, maar Schouten zag er geen strafschop in. Benschop speelde een mooie eerste helft en kreeg de nodige kansen. Thomas Banfi zag zijn poging uit een pass van Jeroen Lamboo onschadelijk gemaakt worden door de Desto keeper. Een doelpunt van Benschop kon niet uitblijven. Jimmy Vendrig verlengde de bal naar Jeroen Lieverse, die met een cross pass de snelle Patrick Maton bereikte. Met een prachtige lob passeerde hij keeper de Bruin 0-1. Desto kreeg even daarna een mogelijkheid toen Mitchell van Oort de bal niet onder controle kon krijgen maar het liep goed af. Daarna was het de laconiek spelende Jeroen Lamboo, die tot twee keer toe de kans kreeg uit mooie aanvallen om Benschop naar hogere marge te schieten, maar hij schoot beide keren hoog over. In plaats van een duidelijke voorsprong met de rust was het in de 45e minuut de snelle Miquell Optekamp, die geheel vrijstaand op rechts, met een hard schot van Oort kansloos liet 1-1.

 

Na de rust een zelfde spelbeeld tot aan de 55e minuut. Brian de Boer verspeelde de bal en probeerde met zijn snelheid zijn fout te herstellen wat ook gebeurde. Scheidsrechter Schouten echter zag het lichte contact, dat er was als dat het een doorgebroken speler betrof en gaf tot ieders verbazing rood. Het betekende ook gelijk het einde van een leuke wedstrijd. Benschop ging met 10 man achteruit hangen en Desto, dat bloed rook, probeerde met de lange bal het de Benschop achterhoede moeilijk te maken. Ook deze wedstrijd stond die weer als een huis en met een paar fraaie reddingen van Mitchell van Oort werd de 1-1 over de streep getrokken. In de blessure tijd kreeg Benschop nog een geweldige mogelijkheid om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten, maar de vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Jeroen Lamboo verdween over het doel.  Jammer, dat het zo is gelopen, want er had meer in gezeten ondanks dat enkele dragende spelers ontbraken.

 

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop de laatste wedstrijd voor de winter pauze. De wedstrijd in Benschop tegen SEC uit Soest begint om 14.30 uur en wordt het hopelijk een mooie afsluiting van het jaar 2016.  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Greg Wijnhard, (60e min Roy Smorenburg), Coen vd Snoek, Jeroen Lieverse, Brian de Boer, Thomas Banfi  (75e min Stef Elings)  , Jurgen Ruitenbeek, Patrick Maton en Jimmy Vendrig.