• U bent ingelogd als:

‘ Thuiscomplex’ SO Soest is hardnekkig

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

“Thuiscomplex” is hardnekkig

Weer lukte het SO Soest niet om thuis een overwinning te boeken. Zondag tijdens DE DAG VAN DE CLUB was het Amsterdamse Zeeburgia te sterk. SO Soest ging met 0-1 onderuit. Zeeburgia had het meest recht op de overwinning, daar waren de geleerden het wel over eens. Zonde is het dat Soest, na de fraaie overwinning op koploper Purmersteijn, de bonuspunten van vorige week weer kwijt is.

Cruciaal in deze wedstrijd, waarin Majid Ghaddari zijn rentree maakte, is de twintigste minuut. Maarten Jan Belt moest met een blessure aan zijn voet het strijdtoneel verlaten. Hiermee verloor Soest een van de belangrijkste spelers. Het is niet zo dat Soest hierna kansloos was. Maar het ontbreken van duelkracht op het middenveld zorgde er wel voor dat Zeeburgia de “tweede bal” won. Het veldoverwicht was dan ook voor de gasten.

Soest kon aanvallend amper wat terug doen. Schoten van Majid Ghaddari en Dylan Meijer hadden een beter lot verdiend. Zeeburgia, dat in de achtste minuut al de onderkant van de lat had geraakt, bleef geduldig combineren. Heel vaak strandden de pogingen van de Amsterdammers in het doelgebied van Soest waar een muur van spelers voor opruiming zorgde.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Soest probeerde aanvallend wel wat te doen, maar de kleine keeper van Zeeburgia werd amper op de proef gesteld. In de 66ste minuut kreeg de tegenstander weer een corner te nemen. Nu was de verdediging van Soest kansloos toen via een omhaal fraai werd gescoord. Met nog 24 minuten op de klok zou je een stormloop op het doel van Zeeburgia verwachten. Dat bleef uit. Soest maakte aanvallend geen vuist en was, jammer genoeg, geen schim van de ploeg die het vorige week in Purmerend zo goed deed. Het bleef 0-1 en dat was verdiend.

Komende zondag mag SO Soest weer thuis spelen. Nu wacht Velsen. Van deze ploeg wist Soest in de heenwedstrijd met 0-1 te winnen. Zal het dan zondag een keer lukken in een thuiswedstrijd?

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van der Plaats, Gido de Hiep (83. Jim van den Berg), Wouter de Zoete, Thom Kok (71. Dave Klarenbeek); Hessel de Goeij, Maarten Jan Belt (20. Coen Roest), Rayendall Bitorina, Majid Ghaddari; Ali Coban, Dylan Meijer

66.0-1