• U bent ingelogd als:

The Boys are Back in Town

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: site SCH ’44

Na de vorige overwinning was het na een welverdiende vrije Paasweekend even afwachten of het goede spel zich zou continueren. En jawel, onze jongens zijn terug, en hoe.

Door tegen een een zeer technisch DCG geconcentreerd te blijven voetballen namen de heren drie welverdiende punten mee naar Harmelen.

Het eerste kwartier was er weinig te beleven op het sportpark Ookmeer. De zeer goed fluitende dhr. van Sprang liet veel toe waar SCH’44 even aan moest wennen. Tackles waren scherp en de duels stevig. Zo liet Boy Voorwerk zich in de 18e minuut opzij zetten door GF Haselhoef die hierdoor de achterlijn haalde en Gary Boumeester van DCG wits te bereiken. Deze schoot gedesigneerd de bal achter Nick Mansveld waardoor DCG de leiding nam. Niet veel later kreeg DCG weer een uitgesproken kans maar dit keer wist de sterk keepende Mansveld de bal te pareren.

Wakker geschut nam SCH’44 het heft in handen en nog geen minuut na de kans legde Nils Peters op zo een veertig meter afstand van het doel de bal opzij naar de inkomende Wijnand de Koning. Met alles wat ie in zich knalde Wijnand de bal de kruising in. Het moet niet veel gekker worden dachten we aan de zijkant, maar dat werd het dus wel.

Vlak voor rust veroverde Thijs Griffioen de bal waarbij een speler van DCG onderuit ging. Zoals eerder vermeld, dhr. Sprang liet veel toe, dus ook dit. Terwijl de spelers verwachten dat Thijs de bal over de lijn zou spelen gaf hij een prachtige pass op Nathan Spaan die doorbrak het strafschopgebied in en onderuit werd gehaald. Dhr. Sprang floot direct en wees resoluut naar de stip. Inmiddels stond de betreffende speler van DCG al weer overeind dus het zal inderdaad wel niet zo ernstig zijn geweest. Ivo Roest, weer zielsgelukkig op zijn plekje rechts voorin, duldde geen medelijden en schoot SCH’44 naar een 1-2 voorsprong.

Na rust speelde DCH de bal rustig rond met de intentie dat de kans wel zou komen. Echter was het SCH’44 die het heft in handen nam. Met een combinatie uit het boekje, Hugo Peters een slimme één twee met een steekbal op Ivo Roest die direct de bal naar de vrijstaande Mitch Maas speelde. Mitch schoot raak en bracht SCH’44 naar een nog grotere voorsprong.

Helaas moesten we nog een heel eind tot het einde en DCG drong steeds meer aan. SCH’44 werd steeds verder hun eigen strafschopgebied ingedrukt. En met de technische spelers kon het niet uitblijven dat SCH’44 een keer corrigerend moest optreden. Wie anders dan onze Thijs probeerde een verdedigingsfout te herstellen waarbij hij ook de speler van DCG meenam. Ook DCG een strafschop. Killer Mansveld trok dit keer aan het kortste eind en DCG kwam terug tot 2-3.

Een kwartier voor het einde mocht Sven van den Bosch zijn debuut in het eerste maken. Net als bij de KNVB moeten we bij SCH’44 daar ook nog wat op verzinnen. Goede ideeën altijd welkom.

Sven deed het fantastisch. Het positieve coachen van zijn teamgenoten deed hem groeien. Tien minuten voor het einde werd vijf meter buiten het strafschopgebied Mitch Maas onderuit gehaald. Sander Tervoort nam zijn positie in en vanuit stand krulde hij de bal op ongelofelijke wijze in de kruising, 2-4 (Video). Sander bracht de stand nog bijna op 2-5 maar zag zijn loeihard schot op de paal uiteen spatten.

Al met al een verdiende overwinning en ja de Boys are Back in Town. De zon gaat weer schijnen, de temperatuur omhoog en de combinaties gaan weer lukken. Ik heb in ieder geval genoten, ik hoop u ook.

Tot volgende week in Sportpark Bijleveld dan komen de heren uit Hoofddorp op bezoek.