• U bent ingelogd als:

Tevreden na kraker, maar Hercules (zat) heeft nog niets!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Hercules 1 – FZO 1
Uitslag: 2 -0
Wederom een dubbel gevoel na een zinderende wedstrijd die alles in zich had van een beslissend duel op het scherpst van de snede. Tevredenheid over het resultaat (2- 0) en toch ook over de manier waarop de overwinning op FZO tot stand is gekomen, maar we moeten waken voor te veel euforie in de wetenschap dat we weliswaar aan de top van de ranglijst zijn geëindigd maar dat dit samen met Maarssen is waardoor er volgende week nog een beslissingswedstrijd om rechtstreekse promotie moet volgen.
Op zich een mooie en passende afsluiting van een knotsgekke competitie maar ook een loterij met maar één winnaar. En dus ook één verliezer die verbannen zal worden naar de nacompetitie.

Hoe dat laatste moet voelen, was zeer duidelijk te zien aan de immense teleurstelling op de gezichten van de verslagen FZO-ers. Die mannen hebben alles gegeven voor een voor hen goed resultaat in een prachtige ambiance (met vuurwerk en rookgordijnen voor aanvang en een bus vol supporters uit Zeist) en in een wedstrijd die bol stond van de spanning met niet echt goed voetbal maar wel met alle emotie, strijdlust en wisselende kansen die horen bij een kraker van dit niveau. Maar ze hebben zaterdag hun meerdere moeten erkennen in een beter Hercules wat ook zijn hoogste niveau niet haalde maar wat wel rustig en gedisciplineerd bleef proberen en volhield totdat het kwartje uiteindelijk hun kant opviel.

Gedragen door het hele team waarin niemand verzaakte (maar waarvan Insa wel achteraf terecht tot man of the match is gekozen) en ieder bereid was tot het uiterste te gaan (dat was na afloop goed te zien aan de manier waarop menigeen het veld afstrompelde) waarbij in het laatste kwart twee invallers de score bepaalden. Te beginnen met een fantastisch binnengeschoten vrije trap door Rafael die daarmee de ban brak en Hercules op voorsprong zette. Gelukkig raakte het team daarvan niet in paniek of ging men achteruit voetballen. De aanvalsgolven van FZO werden rustig gepareerd en de drang naar voren bleef aanwezig. Dat leverde dan ook prompt een kans op toen Mark Rutger vrij voor het doel zette, die droog en doeltreffend afrondde en aan alle Zeister illusies een einde maakte. De goed leidende scheidsrechter trok nog wat blessuretijd bij (terecht gezien de vele verzorgingen en wissels) maar hield het toch snel erna voor gezien. Met blije gezichten aan Utrechtse kant en wanhoop en verbijstering bij de sympathieke tegenstander tot gevolg. Want als we het, behalve aan onszelf, aan één andere ploeg hadden gegund om kampioen te worden, was het aan FZO. In de heenwedstrijd waren ze duidelijk de meerdere en hun voetballende kwaliteiten schat ik hoger in dan van de overige poulegenoten. Maar zo hard kan het voetballeven zijn. Hopelijk lukt het hen om via de nacompetitie alsnog een stapje omhoog te maken.

Wijzelf kiezen liever voor de kortste weg richting de derde klasse. Dat zal alleen maar kunnen door a.s. zaterdag te winnen van medekoploper Maarssen wat vandaag nog heel wat te stellen heeft gehad met Odin. Nog één keer alles uit de kast dus. Plaats en tijd zijn op dit moment nog niet bekend. Maar we hopen uiteraard wel op een flinke schare supporters bij dit laatste examen. U laat ons nu toch niet in de steek?!

Frank van den Heuvel