• U bent ingelogd als:

Ten Hag: ‘Wij voegen de daad bij het woord’

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing
Afbeeldingsresultaat voor ten hag

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op Feyenoord – FC Utrecht.

FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij koploper Feyenoord. Het Eredivisieduel in De Kuip begint die dag om 14.30 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht over de kraker in De Kuip.

Is het mediamoment in aanloop naar een competitieduel van FC Utrecht vaak een aangelegenheid waarbij een aantal vaste volgers komen voor een gesprek met oefenmeester Ten Hag, deze week is dat wel anders. Zo ongeveer alle toonaangevende (sport)media hebben een reporter naar de Domstad gestuurd. Want FC Utrecht, nummer vier van Nederland, treft zondag nummer één van de ranglijst: Feyenoord. “De schijnwerpers staan op deze wedstrijd gericht”, geeft Ten Hag aan op het moment dat een radioreporter zijn spullen inpakt en de volgende verslaggever aanschuift. “Enerzijds heeft dat te maken met het feit dat we spelen tegen Feyenoord. Anderzijds komt het door onze prestaties. Of Feyenoord in de titelrace gaat struikelen over ons, is een vraag die deze week velen bezighoudt.” En dan, met een glimlach: “Prachtig toch?”

‘Dat zit in ons systeem’
FC Utrecht’s missie is helder. De ploeg staat na 30 van de 34 speeldagen op plek 4, en wil die positie niet meer afstaan. “En dus moeten we altijd voor de winst gaan, dus ook zondag in De Kuip”, vertelt Ten Hag. “Dat zit in ons systeem. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij voegen de daad ook bij het woord”, aldus de oefenmeester, wiens ploeg de vorige 4 partijen won en dus nog 1 zege is verwijderd van een evenaring van het uit 2000 stammende clubrecord.

Nummer één
“Dit is een examen”, zegt Ten Hag over Feyenoord-uit. “We krijgen zondag de kans ons te meten met de absolute top, met de nummer één van de ranglijst. Onder heerlijke omstandigheden; de spotlights staan op deze wedstrijd gericht, in De Kuip zal niet één stoeltje meer vrij zijn.”

‘Tot en met de allerlaatste tel’
Bij FC Utrecht zal alles moeten kloppen, zondagmiddag. “Wij gaan absoluut níet met de Olympische gedachte naar De Kuip. We zullen ontzettend goed moeten zijn, en dat zullen we tot en met de allerlaatste tel vol moeten houden. Daar is het eerder dit seizoen nog weleens verkeerd gegaan.”

Highlight
Feyenoord’s belang? Irrelevant. “Wij moeten zélf een prestatie neerzetten in De Kuip, dat is waar het om gaat. Ik kijk ernaar uit. Het kan een highlight worden voor de club, voor het team, voor de spelers en voor de staf.”