• U bent ingelogd als:

Teleurstellende competitiestart tegen JOS/Watergraafsmeer: 1-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern heeft de eerste competitiewedstrijd tegen het Amsterdamse JOS/Watergraafsmeer verloren. Na een gelijk opgaande eerste helft waren het de gasten die in de tweede helft effectiever omgingen met de kansen.

Coach Rob Zomer stuurde in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 5 debutanten voor De Meern het veld in, waaronder doelman Taner Memili, jarenlang keeper in de zaterdag-selectie en aanvoerder Rick Kruijs, vorig jaar nog voetballend bij SBV Excelsior en assistent van trainer Rob Zomer. Ook Hakan Yasar, Lejon Cats en Jordy Stins speelden hun eerste competitiewedstrijd in de hoofdmacht. Het elftal werd gecompleteerd door Joris van Rooijen, Steve Blokland, Bob Verweij, Gökhan Yasar, Tom van der Linden en Kesly den Haag.

De Meern kwam wat langzaam op gang. De eerste kansen waren dan ook voor JOS, maar gaandeweg kregen de oranjehemden meer grip op de wedstrijd waardoor er een evenwichtig spelbeeld ontstond. Halverwege de eerste helft kreeg De Meern een de paar kansen. Nadat het schot van Kesly den Haag door JOS-doelman Colby Harmon gekeerd werd, was een paar minuten later de grootste kans voor Bob Verweij: Op aangeven van Gökhan Yasar kwam Verweij oog in oog met Harmon, maar zijn inzet met links werd gekeerd door de doelman. Ook Taner Memili toonde zich een betrouwbare keeper, zodat er met 0-0 thee gedronken kon worden.

De tweede helft was vanaf het begin aantrekkelijk. Bob Verweij kreeg direct een grote kans, maar slaagde erin om van dichtbij de bal over het doel te krijgen. Daarna was het Kesly Den Haag die zijn prachtige solo niet doeltreffend kon afronden. Gokhan Yasar was het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot vanuit de draai belandde tegen de lat. Ondertussen loerde JOS aan de andere kant op de counter en dat was in de 68ste minuut raak: Alex de Bruijne passeerde Memili met een laag schot.

Na de 0-1 had De Meern veelvuldig balbezit, maar tot echte kansen kwam het pas laat in de wedstrijd. Invaller Jesse Schuin raakte met een vlammend schot de lat. Het offensieve spel van De Meern liet ruimte voor JOS om met snelle aanvallen gevaarlijk te worden. In de 90ste minuut rondde Patrick Lokken een counter prachtig af met een loepzuivere lob: 0-2. Dat leek de beslissing, maar Gökhan Yasar kopte in de tegenaanval direct de 1-2 in de touwen. Het is was echter te laat om een nederlaag af te wenden.

Ondanks het verlies in de openingswedstrijd biedt het vertoonde spel veel vertrouwen voor de resterende 29(!) competitiewedstrijden. Volgende week uit tegen Dieze West uit Zwolle, dat de eerste wedstrijd tegen ADO ’20 verloor.

 

Laurens Zandbelt

67’ 0-1 Alex de Bruijne

90’ 0-2 Patrick Lokken

90’+2 1-2 Gokhan Yasar

 

De Meern: Taner Memili, Steve Blokland, Joris van Rooijen, Lejon Cats, Hakan Yasar, Rick Kruijs, Kesly den Haag, Bob Verweij (80. Jesse Schuin), Gokhan Yasar, Jordy Stins (72. Anis Ziani), Tom van der Linden (72. Sedan Ozan).

verslag van JOS Watergraafsmeer

De Meern delft het onderspit tegen JOSWatergraafsmeer 1-2

Tijdens een paar pittige regenbuien waren De Meern en JOSWatergraafsmeer de eerste helft aan elkaar gewaagd . Kansen waren er voor beide teams maar de keepers Colby Harmon (JOSWatergraafsmeer) en Taner Memili (De Meern) hielden hun doel schoon.

Het was JOSWatergraafsmeer die doeltreffender was en het was dan ook routinier Patrick Lokken die vlak voor tijd de wedstrijd op slot schoot.

In de eerste helft ging het spel over en weer maar tot echte uit gespeelde kansen kwam het niet. Daar had het weer misschien wel een hand in. Onder felle regen buien was het moeilijk voetballen. Er waren goede mogelijkheden voor De Meern en ook voor JOSWatergraafsmeer. De 0-0 bij rust was de juiste verhouding.

Na rust werd het weer maar ook het voetbal beter en golfde het spel op en neer.

De kansen kwamen. Zo schoot Gokhan voor De Meern de bal op de lat en was het een minuut later Maurice Renger die uit een vrije trap keeper Memili tot een uiterste redding dwong, hij kon de bal net naast het doel tikken. Het was JOSWatergraafsmeer die in de 65e minuut via Alex de Bruijne op voorsprong kwam, hij schoot de bal steen hard langs Memili 0-1.  De Meern ging wisselen en het was invaller Jesse Schuin die verwoestend uit haalde in de 85e minuut, hij raakte keihard de lat. Even later was het Patrick Lokken die JOSWatergraafsmeer op een fraaie manier veilig schoot. Hij deed dat op zijn Lokkens door de bal met een lob over Memili heen te spelen. De tijd was te kort voor  De Meern om nog een goed resultaat te halen. Ondanks de score van Yasar Gokhan die ook de eindstand bepaalde. 1-2.

Een prima start van de competitie van JOSWatergraafsmeer die volgende week thuis mag aantreden tegen ADO’20.