• U bent ingelogd als:

Teleurstellend verlies van Roda’46 tegen IJFC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na het teleurstellende 1-0 verlies van vorige week, liep Roda afgelopen zaterdag wederom tegen een onnodige 0-1 nederlaag aan. Dit keer was het IJFC uit IJsselstein, dat de punten meenam uit Leusden. De wedstrijd kwam, mede door de zware omstandigheden, moeizaam op gang. Beide teams hadden last van de wind en regen, maar na een half uurtje kwam Roda wat meer aan voetballen toe. In de periode voor rust wist de ploeg van Willem Romp ook drie a vier grote kansen te noteren. Maar zoals vaker het probleem dit seizoen, wisten de Roda mannen het doel niet te vinden.

In de tweede helft kreeg Roda steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Wat we dit seizoen ook al vaker hebben gezien is dat Roda voetballend vaak de betere ploeg is, maar de tegenstanders compenseren dat met strijd en vechtlust. Waar vooraf al voor gewaarschuwd was (IJFC scoorde in eerdere wedstrijden ook al uit standaard situaties), gebeurde ruim een kwartier voor tijd. Na een grote kans voor Roda, die er net niet in ging, scoorde IJFC aan de overkant uit een corner. Pas na de goal ontstond er aan Roda-zijde wat meer beleving. Jammer genoeg was hier eerst een achterstand voor nodig. Hoewel Roda het in de laatste minuten nog wel probeerde, onder andere met enkele wissels, kwam er geen verandering meer in de stand.

Waar sommigen vooraf dachten dat Roda in de tweede klas ‘wel even’ kampioen zou worden, staat de ploeg nu op 3 punten uit 3 wedstrijden. “We moeten realistisch zijn”, zegt trainer Romp. “Even pas op de plaats en hopelijk gaan we vanaf nu wat meer lekker voetballen.” Volgende week de uitwedstrijd tegen Fc De Bilt, dat met 4 punten uit 3 wedstrijden 2 plekjes boven Roda staat. Overigens is na 3 speelronden het Utrechtse Odysseus nog de enige ploeg zonder puntverlies.