• U bent ingelogd als:

Teleurstellend SV Lopik ten onder tegen DOSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 De inhaalwedstrijd tussen SV Lopik en Dosc is voor de Lopik ploeg na een 1-1 ruststand

met 1-3 verloren.

 

De  bezoekers uit den den Dolder kwamen verrassend sterk uit de de startblokken wat resulteerde

na 8 minuten spelen in een schitterend doelpunt van aanvoerder Rodney van Klooster, die de bal

buiten bereik van Lopik doelman Twan Schimmel in de uiterste hoek schoot. 0-1

Het antwoord van Lopik volgde in de 13e minuut  een goed genomen vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Reda Reddam buiten bereik van doelman Imco van Elk geschoten waarmede de partijen weer op gelijke hoogte kwamen 1-1.

Hierna probeerde Lopik de bezoekers onder druk te zetten maar dat lukte niet echt, regelmatig

kwamen de bezoekers richting het doel van Lopik, zonder echt gevaarlijk te worden.

Ook de Lopik ploeg kreeg maar een goede kans Ardy de With zag zijn omhaal net over het doel gaan, het laatste gedeelte van de eerste helft gebeurde er niet veel meer en de rust brak aan met een 1-1 tussenstand.

Na de rust kwam Floor Manschot niet meer terug in de ploeg, zijn plaats werd ingenomen door

Jako den Uil.

In de 57e minuut kwam de DOSC ploeg op een 1-2 voorsprong, rechterspits Sjoerd Heim geheel vrij gelaten door de Lopik verdediging haalde uit en scoorde de 1-2 voor de bezoekers.

In de 70e minuut volgde aan Lopik zijde de volgende wissel, Bas Landman verliet het veld en voor hem in de plaats kwam Matrix Tuls, waarna Jacco Borst doorschoof naar het middenveld.

Na een zware overtreding van Dosc speler Frits Pul op Lopik speler Melvin Lamens haakte de Lopik speler geblesseerd af en werd vervangen door Peter van Wijk.

Lopik bleef hard werken om de achterstand weg te werken, doch dat lukte niet.

De DOSC ploeg die met 5 invallers speelde  maakte regelmatig gebruik van de slordigheden die  het grootste gedeelte van de Lopik ploeg deze middag vertoonde.

Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd was het Kevin Sprong die met een kopbal  na een inschattingsfout van de Lopik doelman de 1-3 op het score bord bracht.

De Lopik ploeg had vandaag zeker zijn middag niet en heeft nu twee weken de tijd om zich op te laden voor de volgende moeilijke thuiswedstrijd thuis tegen HSSC ’61 op 12 mei.

Door het verlies zakt de ploeg een plaats, naar de vierde plaats alleen een verschil in het doelgemiddelde, met DESTO als derde Lopik vierde en HSSC’61 als vijfde allen met 39 punten.

 

Opstelling Lopik:

doel Twan Schimmel, achter  Dave v d Akker Mark Broekhuizen Jacco Borst, midden Melvin Lamens (77e Peter van Wijk)  Floor Manschot (46e Jako den Uil) Bas Landman (70e Matrix Tuls)

Jonathan Werrie Reda Reddam voor Dave Boon Ardy de With.