• U bent ingelogd als:

Teleurstellend resultaat thuis tegen V.V. Heerenveen: 2-3 verlies

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdagavond hoor ik Piet Paulusma zeggen: “Het wordt morgen een prachtige dag, oant moarn!” Had hij een Friese vooruitziende blik? Dat het mooi weer zou worden was wel duidelijk, maar een “prachtige dag” en dan afsluiten in het Fries….dat riekt een beetje naar een verborgen boodschap voor de bezoekers van V.V. Heerenveen. Zondag 16 oktober stond dus de belangrijke wedstrijd tussen onze 1e en VV Heerenveen op het programma. En beide ploegen hadden de punten heel hard nodig. De spelersbus van onze gasten was vroeg in de ochtend vertrokken, immers Knooppunt Joure kan nog wel eens lastig te nemen horde zijn. Hopelijk kunnen wij hetzelfde bereiken deze middag, want na het verlies tegen SJC vorige week was winst tegen Heerenveen nodig om weg te komen van de onderste plaatsen. Aangezien de Blauhuster Dakkapel een andere snabbel had was er geen Fries Volkslied voor de wedstrijd, maar gewoon onze eigen “openings-tune”……

 

Ook vandaag weer een andere opstelling dan vorige week. Irak Asad was geschorst, Gokhan Yasar ziek en Trevor Mulders pikte weer wat speelminuten mee bij het 2e. Hierdoor werd de laatste lijn gevormd door Hakan, Lejon, Joris en Stevie. Voorin was Kesley vandaag de diepe spits. Daarnaast was er weer een basisplaats voor Eddy Vorm en Redouan El Yakoubi na lang blessureleed. Voor de wedstrijd nam ik, om mij heen kijkend, waar dat er toch best veel supporters uit Heerenveen aanwezig waren. Of anders gezegd, om mij heen luisterend….., want het was nu niet bepaald Utreggggs wat de boventoon voerde. Gelukkig druppelden er ook steeds meer De Meern-supporters binnen en toen ik “kom op Stevie” hoorde wist ik dat we in ieder geval verbaal vandaag de bovenliggende partij zouden zijn.

 

Om exact 14 uur fluit scheidsrechter Ritmeester voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd begint rustig en het duurt een minuut of 7 voordat de eerste kans zich aandient. In dit geval voor Heerenveen en hierna volgen er nog een aantal kansen voor onze gasten. Verder is het een beetje middenveld voetbal in de beginfase waarbij Redouan na 11 minuten spelen terecht geel krijgt na een grove charge. En dan in de 15e minuut is het dan toch raak voor Heerenveen. De linksbuiten passeert Stevie, geeft een puike voorzet die bij de eerste paal prachtig in de kruising gekopt wordt door Kevin Regts. Dat is een vroege tegenvaller, tijd om onze rug te rechten. En dat doen we ook, vanaf dat moment gaan we dominanter spelen en trekken het spel naar ons toe. In de 18e minuut dan gelijk de grootste kans voor ons. Een prachtig pass van Redouan zorgt ervoor dat Rick Kruijs alleen op de keeper af kan. Dit had hem moeten zijn, maar helaas redt de keeper. Een erg wisselvallige keeper overigens, door zijn lengte sterk in de lucht bij corners en vrije trappen, maar erg beperkt met de bal aan de voet. En dat is precies waar Kesley op aast in de 20e minuut….De keeper speelt verkeerd uit, Kesley onderscherpt en loopt de 16 meter binnen. Als hij dan gevloerd wordt kan de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Joris van Rooijen schiet de penalty onberispelijk binnen, 1-1.  Vanaf dat moment zijn we echt veel beter en krijgen we veel corners en vrije trappen. En die nemen we vaak niet slim, steeds indraaiende ballen richting de boomlange keeper waarbij we moeten opletten op de counter van Heerenveen. Zo ook in de 35e minuut, met een uiterste inspanning glijdt Hakan vol door in de hoop de bal te raken en daarmee de counter eruit te halen. Dat lukt hem net en de scheidsrechter beoordeelt deze spijkerharde ingreep als rechtmatig en laat doorspelen. Nu was ik, niet voor het eerst deze wedstrijd, even afgeleid door Miss Hindelopen, Miss Sexbierum en Miss Heerenveen die 2 bankjes voor mij zaten, maar vanuit de overlevering begreep ik dat we hiermee goed wegkwamen. Neemt niet weg dat we erg goed spelen in deze fase en spelers als Redouan en Kesley hun (extra) klasse laten zien. En dan in de 43e minuut is er nog een speler met extra klasse die opstaat……Vanaf 40 meter schiet Rick Kruijs over de, nog steeds, boomlange keeper van Heerenveen heen en brengt de stand op 2-1. Wat een wereldgoal zeg, behalve hijzelf zag niemand dit aankomen dus helaas staat dit prachtige doelpunt niet op film. En met deze fijne ruststand gaan we, niet voor het eerst en laatst deze middag, een drankje doen…..

 

Zonder te wisselen beginnen we aan de 2e helft waarbij we in het begin wat onder druk staan. In de 15e minuut krijgt Redouan het weer op zijn heupen en met een prachtig rush over rechts zet hij voor. Rick Kruijs komt instormen, maar komt net te kort om de bal goed in te koppen. Nog geen minuut later de grootste kans in de 2e helft als Kesly alleen op de keeper af mag gaan. Net zoals in de eerste helft bij Rick redt de keeper en scoren we dus niet. Dat is nu extra zuur, want hiermee had Kesly, die overigens verder weer prima speelde, de pot in het slot kunnen gooien. En zo golft de leuke wedstrijd op en  neer  tot in de 65e minuut. Een dieptepass op de spits van Heerenveen, Lejon die wat laat op gang komt, probeert met een sliding de angel eruit te halen. Echter, de spits was inmiddels ook bij de bal aanbeland. En hoewel ik (en Lejon zelf ook) het idee had dat hij de bal speelde wist je op het moment dat de scheidsrechter floot dit beoordeeld zou worden als een doorgebroken speler. We moeten dus verder met 10 man, Lejon moet het veld verlaten met een rode kaart.

 

We hadden het allang af kunnen en moeten maken, maar hierdoor gaan we met nog 25 minuten te spelen een lastige fase in. En dat blijkt, want we komen direct verder onder druk te staan. In de 70e minuut vervangt Rick Hauwert Anis Ziani om de verdediging te ondersteunen. Helaas mag dit niet baten.  Zowel in de 73e als 75e minuut weet V.V. Heerenveen te scoren en hebben zij de 2-1 achterstand om weten te buigen in een 3-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd komt Tom van der Linden er dan nog in voor Eddy Vorm die er doorheen zat en ook nog wat wedstrijdritme mist. Fris in het veld ontvangt Tom een gele kaart wat volgens mij andersom had moeten zijn. En ook de laatste invaller Jessie Schuin die in de 88e minuut Stevie Blokland vervangt incasseert nog een gele kaart. Het zat er in de laatste fase niet meer in, wederom een verliespartij en we blijven daarmee voorlaatste staan.

 

Na de wedstrijd werd er nog lang na gesproken over het waarom van weer een verliespartij. Grote vraag hierbij was of we kwaliteit tekort komen. Ik geloof dat persoonlijk niet zo, wellicht in de breedte een beetje, maar we hebben gewoon goede spelers met een aantal jongens die er bovenuit steken. Aan de andere kant weet je nu eenmaal dat je door schorsingen en blessures juiste die breedte nodig hebt. De wedstrijden tegen Woezik en Alverna waren gewoon slecht van onze kant, maar feit is dat we vrijwel bij iedere andere wedstrijd genoeg kansen hebben gehad om de winst naar ons toe te halen, maar we het niet weten af te maken. En andersom krijgen we gemiddeld gezien te veel doelpunten tegen, 22 inmiddels al en dat is gewoon teveel op dit niveau. Het lijkt wel een beetje murphys law, alles valt net de verkeerde kant op op dit moment. Ik ben er van overtuigd dat we genoeg kwaliteit hebben en dit zal absoluut boven komen drijven want het seizoen is gelukkig nog lang. We moeten daarbij wel realistisch zijn en ons primair richten op het wegkomen van de onderste plaatsen. Het woord “periodetitel” kunnen we in ieder geval ver weg stoppen, punten sprokkelen is nu het devies.

 

A.s. zondag een weekendje geen competitie. Dit keer staat er een bekerwedstrijd tegen SO Soest op het programma, de oude club van onze zaterdagtrainer Robert Roest. Aanvang 14 uur in Soest. Op 30 oktober vervolgen we de competitie weer met de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2 Ado ’20.

 

Edwin Ebskamp

 

‘15 0-1 Kevin Regts

‘21 1-1 Joris van Rooijen

’43 2-1 Rick Kruijs

’73 2-2 Kevin Regts

’75 2-3 Robin de Boer

 

De Meern: Taner Memili, Hakan Yasar, Joris van Rooijen, Lejon Cats, Rick Kruijs, Kesly ten Haag, Stevie Blokland (88. Jesse Schuin), Redouan El Yakoubi , Eddy Vorm (76. Tom van der Linden), Bob Verweij,  Anis Ziani (70. Rick Hauwert).