• U bent ingelogd als:

Teleurstellend resultaat tegen Woezik thuis: 1-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto: Wim van IJzendoorn

Vanmiddag komt de nummer 4 Woezik op bezoek bij De Meern. Deze ploeg is al 2 jaar achter elkaar gepromoveerd en is qua grootte een beetje vergelijkbaar met onze club. Na een fantastisch leuk “Oktober openingsfest” de avond ervoor had iedereen zijn lederhose en dirndl weer uitgetrokken om onder prima weersomstandigheden ons vlaggenschip aan te moedigen. Na de zeperd van vorige week tegen Alverna werd besloten het roer om te gooien hetgeen betekende dat we vandaag 4-4-2 gingen spelen met Gokhan Yasar en Kesly den Haag voorin en Bob Verweij “op 10” erachter. Ook was er aan de linkerkant op het middenveld een plaatsje ingeruimd voor Anis Ziani, vorig jaar nog speler van onze A1, tegenwoordig JO O19-1 (ik kan er nog niet aan wennen…). Moest even aan de gedachte wennen, want Bob is natuurlijk geen echte “10-speler”, maar het is logisch dat er wat anders geprobeerd werd na de wedstrijd van vorige week. Om klokslag 14 uur fluit scheidsrechter Midden voor de aftrap. 

Dan de wedstrijd, die zeer afwachtend begint. Het duurt tot de 8e minuut als uitgerekend Joris van Rooijen het eerste schot op het doel van Woezik afvuurt, zijn bal gaat net naast. In de 17e minuut krijgt de nummer 9 van Woezik geel voor praten en in de 20e minuut dan de eerste kans voor Woezik na een corner. In de 38e minuut ontvangt Rick Kruijs geel omdat hij voor de bal gaat staan bij een vrije trap van Woezik. Deze gele kaart zou later nog een vervelende consequentie hebben… Vlak voor de rust dan nog een schot van Woezik wat rakelings naast gaat, verder had de 1e helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. Gelukkig was het goed toeven op de tribune en met de tussenstanden van de Eredivisie en de Formule 1 vanuit Singapore als praatstuk zaten we de eerste helft uit. Een paar constateringen na de eerste helft: Gokhan Yasar kon niet 1 keer in stelling gebracht worden, Bob Verweij werkt zoals gewoonlijk keihard maar is duidelijk niet in zijn element op deze positie, Trevor speelt wederom erg degelijk en verder zijn het veelal zesjes die gehaald worden in de eerste helft. Maar wat mij al weken opvalt……Rick Kruijs gaat iedere keer de ballen achterin ophalen. Hierdoor ontbreekt hij op het middenveld en verzanden wij in passes terug en opzij. We hebben met Joris en Irak 2 spelers die uitstekend in staat zijn de opbouw te verzorgen, dus ik begrijp niet waarom er dan ballen opgehaald moeten worden in de achterhoede. 

In de 2e helft blijft Hakan Yasar achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Lejon Cats. De 2e helft begint nog wat tam, maar als het eerste schot van Woezik net naast gaat ontbrandt zich eindelijk een echte wedstrijd. Het is uiteindelijk de 53e minuut als Irak Asad een geniale pass door het midden op Gokhan Yasar geeft. Half liggend weet hij de bal te behouden en uiteindelijk achter de keeper te schuiven. Zowel de pass als het afmaken getuigen van grote klasse! En we staan voor met 1-0, al is dat maar voor even……2 minuten later ligt de bal alweer achter Taner in het netje. Anis Ziani geeft een slechte bal door het midden die Woezik zo op kan pikken en die Bas Elemans beheerst afrondt. Op zich speelde Anis niet slecht, maar dit zijn harde lessen op hoofdklasse-niveau waarbij dit soort grote fouten direct afgestraft worden. Een paar minuten laten dient de volgende kans zich aan, maar redt de keeper van Woezik op een hard schot van Lejon Cats. Het kan nu alle kanten op en hoe slecht de 1e helft ook was, de 2e helft is duidelijk enerverender. In de 62e minuut maakt Anis Ziani plaats voor Eddy Vorm die na lang blessureleed eindelijk zijn opwachting weer maakt. Wat mij betreft één van de spelers die we echt gemist hebben. Het regent nu kansen aan beide kanten en het lijkt dat we geleerd hebben van het weggeven van de vele corners de afgelopen weken. We krijgen nu meer corners mee dan tegen, uit één van deze corners kopt Joris in de 61ee minuut over. Helaas slaat in de 65e minuut het noodlot toe, we staan te slapen en invaller Bram van Summeren staat nog geen minuut in het veld als hij op fraaie wijze de 1-2 maakt. Wat een domper… We proberen nu uit alle macht aan te vallen, maar de counter is nu levensgevaarlijk. Uit één van deze counters sprint Kesly ten Haag in de 81e minuut vanuit de voorhoede mee terug om op onze eigen 16 meter lijn de aanval eruit te halen, grote klasse! Een volgende counter van Woezik belandt zelfs nog op de paal en het lijkt eerder 1-3 dan 2-2- te worden. Vlak voor tijd vervangt Rick Hauwert Irak Asad nog en gaat Taner nog mee bij 2 corners. In de allerlaatste minuut krijgt Rick Kruijs nog een grote schietkans, maar de verdediger van Woezik gooit zich met lijf en leden in de baan van het schot. Het mag helaas niet meer baten, wederom verloren en dat is zuur. Na de wedstrijd besluit Rick Kruijs scheidsrechter Midden nog even ietwat cynisch te bedanken hetgeen hem zijn 2e gele kaart en dus rood oplevert. Hoewel de leidsman bij vlagen warrig floot is dit niet slim van onze meest ervaren speler, aanvoerder en assistent trainer, maar de frustratie zat blijkbaar hoog. Nu lees ik in alle kranten dat Rick volgende week geschorst is, maar dit wordt gewoon als 2 gele kaarten beschouwd en hij kan dus volgende week mee doen. 

Wat resulteert is wederom een lange 3e helft met de vraag waar het op dit moment mis gaat bij ons… En dat is best lastig aan te wijzen. Persoonlijk denk ik dat we met name onze beste man van vorig jaar, Redouan El Yakoubi, erg missen. Hij heeft al geruime tijd liesklachten, denkt iedere keer weer aan te kunnen haken, maar het lukt steeds nog niet. Deze week staan er weer fysio afspraken voor hem gepland en hopelijk kan hij zo snel mogelijk weer meedoen. Daarnaast hebben we ook Eddy Vorm hard nodig, heel goed om te zien dat hij vandaag weer in kon vallen. Feit is dat we met zeer veel jeugdige spelers uit eigen opleiding spelen, zoals vandaag met Trevor, Kesly, Stevie en Anis. Goed om te zien dat onze jeugd zo door kan stromen, maar hoofdklasse niveau is natuurlijk best pittig! Ik vind het een lastig dilemma hoe we met Bob en Rick zouden moeten spelen, allebei buffelaars en ballenveroveraars, maar wel een beetje hetzelfde type spelers. En dan het systeem, het is een feit dat we met Gokhan Yasar een klasse spits in huis hebben. Soms mag hij iets minder zijn schouders laten hangen en wat meer positiviteit uitstralen, maar zolang hij ze erin blijft schieten heeft niemand het daar meer over. Echter, komt hij beter tot zijn recht binnen een 4-4-2 of een 4-3-3 systeem is de vraag. Ik denk het laatste maar Alverna uit heeft geleerd dat we dan ook kwetsbaar zijn.

Volgende week spelen we in Huissen tegen RKHVV 14:00 uur. Genoeg redenen om de mannen te komen aanmoedigen, ze kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken! 

Edwin Ebskamp

 

53’ 1-0 Gokhan Yasar

55’ 1-1 Bas Elemans

74’ 1-2 Bram van Summeren 

De Meern: Taner Memili, Trevor Mulders, Irak Asad (83. Rick Hauwert), Joris van Rooijen, Hakan Yasar (46. Lejon Cats), Rick Kruijs, Kesly ten Haag, Stevie Blokland, Gokhan Yasar, Bob Verweij, Anis Ziani (62. Eddy Vorm).