• U bent ingelogd als:

Teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen DVSU

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de prima winst vorige week uit tegen FC Oudewater nu de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse DVSU. Geen onbekende tegenstander want het was in het verleden al een aantal malen een opponent van de groen witten. DVSU vertoeft in het rechterrijtje van het klassement maar het won haar laatste drie wedstrijden wel. In de formatie van coach Rob Zomer ontbrak Tijani Arkhouch. Zijn plek werd ingenomen door Rogier van der Hout.

Het was winters koud ¬†op het sportpark Achter ‘t Slot en dat betekende dat de publieke belangstelling tegenviel. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Tier uit Utrecht had Jonathan een veldoverwicht. Dat betaalde zich in de eerste helft maar feitelijk in de hele wedstrijd niet uit in grote mogelijkheden om DVSU op de mat te leggen. Al was het wel Jesse Bertens die al vroeg in de wedstrijd in het strafschopgebied neerging. Scheidsrechter Van der Tier zag er niets in en liet de fluit onberoerd. Daarmee is alles gezegd over de eerste helft en met de bekende brilstand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust een identiek spelbeeld. Jonathan continueerde het veldoverwicht maar was nauwelijks in staat een bres in de Utrechtse verdediging te schieten. Dat veranderde toen Darif Labardi een schot op het Utrechtse doel waagde. De doelman van DVSU kreeg de bal niet klemvast en Wouter Botermans was er als de kippen bij om de kans te verzilveren (1-0). Het lukte Jonathan echter niet om de score te verhogen en dan is er altijd de mogelijkheid dat de tegenstander dat wel doet. Dat gebeurde nu ook. Knullig balverlies op het middenveld leidde kort voor het einde van de reguliere speeltijd tot een corner voor DVSU. In eerste instantie werd de bal weggewerkt maar in de rebound scoorden de Utrechters alsnog (1-1). In de forse blessuretijd deed Jonathan nog een aantal pogingen om overigens zonder succes de bakens te verzetten. Een teleurstellend gelijkspel was dan ook het resultaat.

Komende zaterdag de derby uit tegen FZO. Aanvang 14.30 uur op sportpark Blikkenburg.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser (Hicham el Mourabit), Roy Versluis, Bart Rijnja, Rogier van der Hout, Jaouhad Amjahid, Osmerald Hima, Darif Labardi, Alexander Prent, Jesse Bertens (Ilio Miguel), Wouter Botermans

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.

Man of the match: Jaouhad Amjahid

 

 

Geef een reactie