• U bent ingelogd als:

TAVV – De Meern (zat) 3-0 (incl. video)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen 

Met het “busje” ging de selectie naar Ten Aar voor de uitwedstrijd tegen de nummer 2 TAVV. Je kan je afvragen of we dat volgend seizoen nog wel een gewenste situatie is.

TAVV is een echte dorpsclub met ongeveer 400 leden. Tot nu werd door TAVV  in de uitwedstrijden de overwinningen behaald en het team van trainer Niels Slottje wilde in de thuiswedstrijd tegen De Meern de volle winst gaan pakken. Nu is dat niet zo heel moeilijk, want het team van Robert Roest heeft de juiste vorm nog niet echt te pakken. Daar komt nog bij dat Sabir Khodabaks vanwege zijn rugblessure helaas met voetballen moet stoppen. Met de opstelling van vanmiddag zou je wel zeggen dat dit op papier misschien wel de sterkste opstelling van De Meern is. Om half drie werd onder leiding van scheidsrechter Wesselink afgetrapt. Beide teams begonnen onrustig aan de wedstrijd. Het baltempo was redelijk hoog, maar er was veel balverlies. In de 12e minuut kwam de eerste kans voor TAVV toen Martijn Smorenburg de bal in de voeten van een TAVV aanvaller paste. Gelukkig ging de bal net voorlangs het doel. Aan de andere kant kreeg De Meern via Gino Schuur een kansje bij de 1e paal en kon een voorzet bij een goede counter van De Meern maar net uit de doelmond worden gered. Maar de beste kansen waren er voor TAVV. Een prima kopbal van spits Lyndon de Bruijn werd met een katachtige redding door Martijn tot corner verwerkt en een gevaarlijk voorzet werd gelukkig door iedereen gemist. Vooral Yassine El Mariami kon vanuit het middenveld een aantal keren goed inschuiven en hij was het ook die in de 38e minuut, na een ongelukkig misverstand van Sjors Smeulders met Martijn Smorenburg, eenvoudig de 1-0 in het lege doel kon binnenschieten. In de 2e helft leek het er niet echt op dat De Meern hij tij kon keren. TAVV was de bovenliggende ploeg en door veel balverlies in de aanval bleef onze verdediging, onder leiding van de goed spelende Sven van Doorn, steeds onder druk.  Ook Wessel Rietveld, Roel van Wiggen en Lorenzo Lassooij speelden een goede wedstijd en zo bleef er toch nog hoop op de gelijkmaker. Zeker toen in de 65e minuut Jordi Martens  de 1-1 op zijn schoenen had. Hij mocht alleen op keeper Edwin Pieterse afgaan. Op de rand van het strafschopgebied, werd hem bij het passeren van de keeper, met een prima sliding de bal nog net ontnomen. In de daarop volgende snelle counter van TAVV werd het direct 2-0 na een prima voorzet vanaf links die door Stefan Rijdam werd binnengekopt. Met de invalbeurten van Beytullah Kocak en Ian van Tongeren probeerde Robert Roest aanvallend nog wat meer impulsen te brengen. We gingen achterin meer risico nemen en er kwam enige druk van De Meern. Toch was het invaller Mitch Keijzer die namens TAVV de beste kans had om de score verder uit te bouwen. De Meern scoorde vlak voor tijd nog wel, maar de aansluittreffer van Jordi Martens werd wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste minuut werd het zelfs nog 3-0 door Jordi van de Hoorn. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en mogen we hopen dat het over 2 weken thuis tegen Amstelveen een stuk beter gaat.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Joost Smeulders, Sjors smeulders, Sven van Doorn, Wessel Rietveld, Roel van Wiggen, Bob Goselink, Lorenzo Lassooij, Gino Schuur, Jordy Martens en Erik Breedveld.

 

Wissels: 70e minuut Beytullah Kocak voor Bob Goseling en Ian van Tongeren voor Gino Schuur, Max van Zutphen.