• U bent ingelogd als:

’t Vliegdorp- Eemboys 1-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het leven kent een duidelijke tweedeling: beheersbare zaken en onbeheersbare zaken. De praktijk leert dat wij ons vooral zorgen maken over onbeheersbare zaken, toeval en geluk. Dat is vreemd, want dit heb je totaal niet in de hand. Daarom wordt het als onbeheersbaar aangeduid. Steek geen tijd en energie in onbeheersbare zaken. We maken ons druk over veertig procent van dingen die nooit gebeuren, dertig procent over zaken die gebeurd zijn en niet meer zijn te veranderen.

Maandag slaan we de kranten weer open en gaan het allemaal weer lezen ALS we de kansen hadden benut ALS we compleet waren geweest ALS de scheidsrechter….

Mooie inleiding om aan te geven dat we bovenstaande ALS niet zullen lezen in het verslag!

Eemboys komt goed uit de startblokken wat ze ook al eerder in de voorbereiding hebben laten zien. Binnen 1 minuut kopt Nick Stroombergen de bal tegen de paal. Groot compliment is zeker op zijn plaats dat hij uberhaupt aan de wedstrijd is begonnen gezien zijn enkelblessure en dan ook nog eens op het sterk verouderde kunstgras, onder de spelers ook wel genoemd “landingsbaan”! Het was de eerste helft dan ook éénrichtingsverkeer richting het doel van Het Vliegdorp. Er volgde kans op kans, zelfs van een meter afstand, maar de ballen gingen er maar niet in! Tevens ook groot compliment aan de keeper van Het Vliegdorp! Hij heeft niet het echte postuur van een keeper omdat hij vrij klein is maar dat compenseert hij met zijn zeker aanwezig keeperskwaliteiten! Mede door hem en de nalatigheid om de vele kansen af te maken moesten we wachten op de 0-1!

Het was de beste man aan Eemboys zijde Niels Agterberg die een bal op maat gaf op Nick Stroombergen, en die lange schoof de bal beheerst tegen het netje aan! Dit was tevens de ruststand! Na rust een beter Het Vliegdorp die goed uit de startblokken kwam en meer van eigen helft kwam en via de nog steeds goed spelende Eny Tammer paar keer gevaarlijk werd! Dat Het Vliegdorp rond de 75ste minuut op gelijke hoogte kwam was in mijn ogen op dat moment ook verdient want vanaf onze kant was het erg matig en volgde de ene na de andere verkeerde pass!

Geschrokken door de tegengoal werd er gelukkig een schepje bovenop gedaan en volgde ook opnieuw weer vele kansen. Gelukkig was de ingevallen Djoey vh Hoffe alert bij een voorzet en kon de bal binnen tikken (1-2) terwijl Emre Ilbay de 1-3 snoeihard in het kruis schoot. Conclusie: Resultaat top,  uitvoering matig en zorgelijk hoe wij de tegenstander helpen om in de wedstrijd laten komen!

Toch reed ik met een enorme kater naar huis door het uitvallen van Bobbie Nieuwenhuis met opnieuw een zware enkelblessure! Op de eerste plaats voor hem zelf maar ook voor het team! Het is geen geheim dat ik gecharmeerd ben van teamspelers die alles voor het team doen en niet met 100 maar met 300%! Om 17 uur was hij in het ziekenhuis en kon pas om 21 uur richting huis. Gelukkig niets gebroken maar zoals het er nu uit laat zien wel zwaar gekneusd en mogelijk zijn enkelbanden!

Waar ik wel trots op ben is de vakkundigheid, enthousiasme en inzet van onze verzorgster Gabrielle Strumpel! Wat een topwijf is dat zeg! Momenteel maakt zij overuren binnen de selectie om alles op de been te brengen/houden en doet dat met veel overgave en steekt daar meer tijd in die zij behoort te maken! Klasse Gab!

Verder wil ik Jonnie Staal en Ton ter Rele bedanken voor de mooie polo’s en sweaters die zij de gehele selectie hebben geschonken! De selectie loopt er nu ook voor en na de wedstrijd picobella bij! Bedankt mannen, foto’s volgen!

Zaterdag mogen we het opnemen tegen De Posthoorn thuis om 14.30 uur en speelt het 2e gelukkig om 12.00 uur thuis.