• U bent ingelogd als:

SVMM wint ook van OSO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVMM wint ook van OSO

Na twee overwinningen was het vandaag zaak voor SVMM om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten tegen kampioenskandidaat OSO. De Loosdrechtenaren hebben echter na een goede start slechts één punt uit de laatste vier wedstrijden gehaald. Ook vandaag wilde het niet lukken voor OSO en ging een uiterst effectief SVMM er met de zwaar bevochten zege vandoor, 1-2.

SVMM, zonder de nog steeds geblesseerde Bert Davelaar, kon wel weer over de van schorsing terug gekeerde Tim de Roo beschikken.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het OSO wie de dienst uitmaakt. Het is eenrichtingsverkeer richting het doel van SVMM. Met het nodige kunst en vliegwerk  blijft SVMM overeind. De verschillende schoten en kopballen worden allemaal geblokt, gaan naast of worden gepakt door een uitstekend keepende Rick Moors.

SVMM komt er niet aan te pas en het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat de eerste goal valt. Deze valt dan ook na ongeveer een half uur spelen. Echter valt de goal aan de kant van het veld waar nog niet veel is gebeurd. Een voorzet van Stefan Oussoren komt met een stuit terecht bij Justus van Gent die zijn ogen dicht doet en verwoestend de 0-1 binnen schiet.

OSO raakt hierdoor niet van de wijs en gaat door met aanvallen. Tot de rust heeft het nog verschillende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar OSO komt niet door de hechte verdediging van SVMM.

Na de rust een furieuze start van OSO. Binnen 5 minuten moet Rick Moors al diverse keren optreden en heeft SVMM het geluk dat de bal een paar keer net langs de goede kant van de paal gaat. In de 55e minuut krijgt OSO de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een onschuldig duel wordt door de scheidsrechter anders beoordeeld en wat volgt is een penalty voor OSO. De aanvoerder van OSO, Elias Mselmi, gaat achter de bal staan maar weet ook deze kans niet te benutten. Hij schiet de bal een meter of twee naast de goal.

Heel Loosdrecht vraagt zich inmiddels af wat er moet gebeuren voordat de bal een keer in het Maarnse doel belandt. Jorrit Renes is intussen in het veld gekomen en weet met zijn kracht en snelheid de spaarzame counters van SVMM nog gevaarlijker te maken. Vanaf de linkerkant stoomt hij enkele malen gevaarlijk op. In de 65e minuut weet hij zo’n actie op te volgen met een goede voorzet op Stefan Oussoren. Die blijft koel en weet de OSO keeper te verschalken met een listig balletje in de verre hoek, 0-2.

OSO gaat nu vol op de aanval spelen en hierdoor krijgt SVMM nog meer ruimte in de omschakeling. Helaas ontbreekt de finesse in de laatste pass waardoor de wedstrijd nog alle kanten op kan. Bij één van de voorzetten wordt er duidelijk hands gemaakt door een OSO verdediger. De scheidsrechter wuift echter alle protesten weg.

In de 80e minuut weet OSO dan eindelijk te scoren. Elias Mselmi kapt naar binnen en schiet vanaf de hoek van de zestien prachtig raak. Dit is het startsein van een laatste OSO-storm. Op allerlei mogelijkheden wordt getracht de 2-2 op het bord te krijgen maar SVMM buigt niet. Na 8 minuten blessuretijd is er nog één keer een hachelijke situatie in de zestien. Een schot uit de tweede lijn wordt gekeerd door Rick Moors en in de rebound lijkt OSO alsnog te scoren maar Rick Moors gooit zich voor de bal en weet zodoende de winst zeker te stellen. De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd en SVMM kan weer adem halen, de punten zijn binnen.

OSO zal zich afvragen hoe ze deze wedstrijd niet hebben kunnen winnen. In Maarn geven ze er niet om, drie punten zijn drie punten. Na een zeer zwakke start van het seizoen begint SVMM gestaag te stijgen op de ranglijst. Het begint een geoliede machine te worden en dat geeft de burger moed voor de tweede helft van het seizoen.

Tot dan!