• U bent ingelogd als:

SVMM wint moeizaam van SVF

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het sfeervolle sportpark van SVF in Cothen stond vandaag de volgende finale op het programma voor SVMM. SVF is al uitgespeeld maar wilde het seizoen voor thuispubliek positief afsluiten en maakte het SVMM erg lastig. Uiteindelijk viel laat in de 2e helft de beslissing en mocht SVMM de belangrijke drie punten bijschrijven, 1-3.

Vandaag moest SVMM het doen zonder aanvoerder Simon Veldhuizen, die nog steeds last heeft van een enkelblessure.

Voor SVMM staat nacompetitie voor promotie op het spel. In de laatste twee wedstrijden zijn er maar liefst vijf ploegen die azen op drie plekken in de nacompetitie. Op papier heeft SVMM een gunstig speelschema maar het is vooralsnog afhankelijk van wat de andere ploegen doen en zal eerst zelf moeten winnen.

De wedstrijd kent een opportunistisch begin van de thuisploeg en SVMM heeft het hier aanvankelijk lastig mee.

Een vroege 0-1 zorgt echter voor opluchting. Sjaak Termaaten snijdt vanaf links de zestien in en ziet zijn schot via een verdediger in het net verdwijnen. Een belangrijk doelpunt waarmee SVMM rust probeert te krijgen in de wedstrijd.

SVF komt echter binnen enkele minuten weer op gelijke hoogte. Polle Westbroek vergeet de bal uit eigen zestien weg te werken en een oplettende middenvelder van SVF kan de bal ontfutselen en vanaf dichtbij inschieten, 1-1.

SVMM heeft inmiddels wel meer controle over de wedstrijd en bepaalt het spelbeeld. SVF komt er af en toe uit en heeft enkele gevaarlijke corners waarbij het maar net goed gaat voor SVMM.

Na een half uur spelen komt SVMM opnieuw op voorsprong. Guido Kersbergen snelt zijn man voorbij op rechts en geeft de bal voor. De bal wordt afgeslagen maar in tweede instantie staat William Potappel op de goede plek en kan hij vanaf een meter of elf de bal onberispelijk inschieten, 1-2.

Na rust gaat SVF op zoek naar de gelijkmaker, maar laat de controle van de wedstrijd aan SVMM. SVF lijkt niet verder te komen dan enkele ongevaarlijke voorzetten, totdat een goede steekpass de rechtsbuiten alleen voor Rick Moors zet. Rick is de situatie echter de baas en houdt SVMM op voorsprong.

SVMM krijgt steeds meer ruimte om de wedstrijd te beslissen maar springt hier slordig mee om. Vooral Polle Westbroek heeft zijn dag niet en verprutst enkele goede mogelijkheden.

Koen Bandringa is dan in de ploeg gekomen voor de geblesseerde William Potappel en Koen komt ook 2x in een goede situatie om te scoren. Zijn schot wordt echter nipt gekeerd door de keeper en in een 2e mogelijkheid weet Koen de bal niet goed voor te krijgen.

Uiteindelijk is het Guido Kersbergen die de wedstrijd in de 85e minuut beslist. Een pass van Tim de Roo wordt verkeerd ingeschat door de linksback waardoor Guido door kan. Met een vlammend schot verschalkt hij de keeper in de verre hoek, 1-3.

SVMM wint en op de andere velden verliezen Ede-Victoria en VVA kostbare punten. Door deze uitslagen vindt SVMM zichzelf terug op de 3e plaats. De laatste wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen GVC. Bij winst is de nacompetitie zo goed als zeker (mits Ede-Victoria niet met onrealistische cijfers wint van Kesteren) en mag SVMM zich opmaken voor het toetje van het seizoen. Er dient echter opgepast te worden voor onderschatting want GVC heeft eerder al laten zien goede resultaten te kunnen halen tegen ploegen uit de bovenste regionen.

Opstelling SVMM:
Rick Moors, Stefan Oussoren, Justus van Gent, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg, Martijn van Ooijek, Guido Kersbergen, Bart Lolkema, William Potappel (Koen Bandringa ’70), Polle Westbroek, Sjaak Termaaten.

Doelpunten SVMM
0-1 Sjaak Termaaten
1-2 William Potappel (Assist Guido Kersbergen)
1-3 Guido Kersbergen (Assist Tim de Roo)