• U bent ingelogd als:

SVMM weer terug bij af

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

18-2-2017

Op deze zonnige zaterdagmiddag mag SVMM dan eindelijk weer aantreden voor de competitie. De laatste competitieve wedstrijd dateert alweer van 7 december 2016. Tijdens de lange winterstop zijn er nog wel twee oefenwedstrijden gespeeld. Deze werden met 2-1 en 4-3 verloren van respectievelijk Barneveld en FZO.

Voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Olympia ’25 kon trainer Fred Veenstra weer over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen vaste keeper Rick Moors moest verstek laten gaan vanwege een blessure. Kevin van Asselt nam zijn plek over in de basis. Voor SVMM een essentiële wedstrijd in de strijd om aan te haken bij de bovenste plekken en daarin tellen alleen de drie punten.

Tijdens de eerste helft lijken beide ploegen weer even te moeten wennen aan het feit dat de winterstop voorbij is. Het gevolg is een vrij saaie vertoning zonder noemenswaardige hoogtepunten. De enige persoon die wel opvalt is de warrig fluitende scheidsrechter. Zijn acties hebben gelukkig geen bepalende gevolgen voor de wedstrijd maar het levert aan beide kanten soms wel begrijpelijke frustratie op.

In de rust wordt duidelijk gemaakt dat het spreekwoordelijke ‘schepje er bovenop’ nodig is om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Vlak na rust is er dan ook de eerste grote mogelijkheid voor SVMM. Een diepe bal valt achter de verdediging en Polle Westbroek wurmt zich langs zijn tegenstander. Vanuit een lastige hoek weet hij daarna echter niet de keeper te passeren.

Hierna is SVMM het helemaal kwijt en verliest het de wedstrijd in de 50e t/m 65e minuut.

De eerste goal valt doordat de laatste man op het middenveld kan doorbreken. Met een slimme steekpass zet hij de spits alleen voor Kevin van Asselt en deze kans laat hij niet onbenut, 1-0. Nog geen 5 minuten later valt ook de tweede goal. Een voorzet van de rechterkant wordt in eerste instantie weggewerkt maar de bal wordt door de linksbuiten, uit de lucht, beheerst in de verre hoek geschoten, 2-0.

Als een kleine tien minuten later ook de 3-0 valt is de wedstrijd wel gespeeld en moet SVMM uitkijken dat het niet tegen een zeperd aan loopt. Olympia krijgt nog enkele mogelijkheden maar de score wordt niet verder uitgebreid.

Aan de andere kant probeert SVMM nog wat terug te doen. Een goede steekbal van Bart Lolkema brengt Polle Westbroek in de gelegenheid te scoren. Zijn schot gaat echter net over. Even later is het toch raak wanneer Justus van Gent een diepe bal geeft op de doorgebroken Bert Davelaar die vervolgens de bal kundig over de keeper plaatst, 3-1. Wanneer 5 minuten later Bert weer door breekt lijkt er weer wat hoop te ontstaan. Zijn goede inzet wordt echter net voldoende getoucheerd door de keeper waardoor de bal op de paal belandt.

De scheidsrechter vindt het na 93 minuten wel welletjes en laat na het eindsignaal de spelers van SVMM teleurgesteld achter. Een goede reeks voor de winterstop bracht hoop op een mooie, tweede seizoenshelft. Dat kan nog steeds maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Zaterdag 4 maart is de volgende wedstrijd, thuis tegen Hees. Hees zal bij winst de tweede periode winnen. Voor SVMM geldt echter dat zij nog wat goed te maken hebben, de heen wedstrijd werd met maar liefst 4-0 verloren.

Geef een reactie