• U bent ingelogd als:

SVMM verslaat ‘t Gooi

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

25-3-2017

Op het zonovergoten sportpark de Buurtsteeg stond vandaag de wedstrijd tussen SVMM en ’t Gooi op het programma. ’t Gooi is nog in de race voor de titel en SVMM hoopt via de 3e periode nog op een verlenging van het seizoen. In het lenteweer werd het een leuke, open wedstrijd met een verdiende winst voor SVMM, 4-3.

SVMM startte vandaag wederom zonder de geblesseerde Bart Lolkema en Sjaak Termaaten.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het ’t Gooi wat de aanval zoekt. Dit gaat voornamelijk via de twee behendige buitenspelers. Zij weten het de Maarnse verdedigers enkele keren lastig te maken en worden soms dan ook op onregelmentaire wijze gestopt. Bij de daarmee verkregen vrije trappen wordt er nog sterk punt van ’t Gooi duidelijk, de luchtmacht. SVMM komt met de schrik vrij wanneer een kopbal tegendraads op de paal wordt gekopt. De bal kan in de rebound worden weggewerkt waardoor de stand gelijk blijft.

’t Gooi blijft drukken en geeft hierdoor veel ruimte weg achterin. SVMM kan hier pas na een kwartier een keer van profiteren. Een goed uitgespeelde tegenaanval wordt bijna door een verdediger in het eigen doel gewerkt. In de daaruit vloeiende corner is het wel raak. Bert Davelaar kan bij de eerste paal een goede corner van Stefan Oussoren vrij inkoppen, 1-0.  Tegen de verhouding in een voorsprong voor Maarn.

’t Gooi draait de duimschroeven verder aan en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor wordt het nog meer een open wedstrijd. SVMM kan er enkele malen gevaarlijk uit komen maar is slordig met het uitspelen van de mogelijkheden. Aan de andere kant valt er wederom een kopbal op de paal van het doel van Rick Moors.

De organisatie aan Maarnse kant staat goed, maar het heeft moeite met de individuele kwaliteiten van, vooral, Bilal Abagdiou. Deze behendige aanvaller weet zich meerdere malen langs enkele verdedigers te wurmen. Na ruim 35 minuten is het dan ook hij die ’t Gooi, terecht, op gelijke hoogte brengt. Vanaf de linkerkant komt hij naar binnen en schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied prachtig raak in de kruising, 1-1.

Een hard gelag voor SVMM, want hoewel de gelijkmaker terecht is, mag SVMM zich toch achter de oren krabben dat zij enkele mogelijkheden niet goed uit heeft gespeeld waardoor het verschil misschien al groter had kunnen wezen.

Toch komt SVMM vlak voor rust weer op voorsprong. Een door ’t Gooi weggewerkte corner komt bij linksback Tim de Roo terecht. Hij weet de bal bij de sterk spelende William Potappel te krijgen die zich vervolgens via de linkerkant het strafschopgebied in wurmt. Vanaf de achterlijn houdt hij goed het overzicht en schuift de bal voor de voeten van de vrijstaande Polle Westbroek, die vervolgens de bal gemakkelijk in het lege doel kan schuiven, 2-1.

In de tweede helft zien we een zelfde spelbeeld met het verschil dat SVMM de zaken nu meer onder controle heeft en ’t Gooi niet tot grote kansen komt. Aan de andere kant komt SVMM er steeds gevaarlijker uit en gaat het op zoek naar de bevrijdende, derde treffer. Deze treffer lijkt er te komen wanneer bij een goed opgezette aanval Stefan Oussoren alleen voor de keeper mag verschijnen. Zijn schot gaat echter jammerlijk naast.

In de 70e minuut valt dan toch de bevrijdende 3-1. Een vrije trap van Stefan Oussoren wordt bij de eerste paal attent ingekopt door Polle Westbroek. Hiermee lijkt de buit binnen te zijn en de opluchting is dan ook groot.

Het verzet van ’t Gooi lijkt dan ook gebroken. Zeker wanneer Polle Westbroek knap raak kopt uit een lange voorzet van de mee op gekomen Jacob van den Essenburg. De treffer wordt echter onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Ditzelfde gebeurd enkele minuten later nog een keer. Polle Westbroek rondt een goede steekbal van William Potappel af. Weer is de vlag omhoog gegaan en ook deze treffer wordt afgekeurd.

Goed doorjagen van Bert Davelaar levert SVMM bijna nog een doelpunt op. Een verdediger van ’t Gooi kan op het laatste moment verhinderen dat William Potappel scoort maar hierbij geeft hij wel een corner weg. Uit deze corner van Stefan Oussoren wordt het alsnog 4-1. Uiteindelijk is het Bert Davelaar die in de kluts de bal als laatste raakt en de keeper kansloos laat.

Met nog een minuut of tien te spelen lijkt het klaar te zijn. SVMM verliest de focus wat en ’t Gooi komt zowaar op 4-2. Een laatste offensief volgt. In de laatste seconden van de wedstrijd begint Bilal Abagdiou op eigen helft nog één keer aan een rush. De vier man van Maarn waar hij voorbij gaat leggen hem weinig in de weg waardoor hij oog in oog met Rick Moors de 4-3 kan binnen schieten.

Een goed leidende scheidsrechter fluit hierna voor het einde van de wedstrijd. De punten blijven in Maarn waardoor SVMM goede zaken doet voor de derde periode. Het heeft nu alleen koploper Cobu Boys nog voor zich. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt er iets moois mogelijk, maar dan zal volgende week wel de volgende horde genomen moeten worden, uit bij BZC. Thuis werd er met 1-3 verloren. Men is dus gewaarschuwd.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Jacob van den Essenburg, Justus van Gent (Luuk de Man ’45), Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Robin Petersen, Stefan Oussoren, Martijn van Ooijek, William Potappel, Bert Davelaar (Tim de Fluiter ’82), Polle Westbroek (Guido Kersbergen ’88).

Geef een reactie