• U bent ingelogd als:

SVMM verpest feestje Hees

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

4-3-2017

SVMM versus Hees. Voor SVMM de kans om zich te revancheren voor de heenwedstrijd waarin met 4-0 werd verloren. Voor Hees de kans om zich tot periode kampioen te tronen. Bij winst zijn de Hezianen zeker van het winnen van de 2e periode. De bus vol meegekomen supporters kon na afloop echter weer snel naar huis want een goede eerste helft was uiteindelijk de basis voor een terechte overwinning, 3-2.

SVMM startte deze week zonder de geblesseerde Sjaak Termaaten. Daarnaast hadden Bert Davelaar en Jacob van den Essenburg privé aangelegenheden.

De wedstrijd start bijna een half uur later. Dit vanwege de verlate aankomst van scheidsrechter Versteeg. Naast het te laat komen floot de beste man ook nog eens een zeer matige wedstrijd. Iets wat een smet was op een verder sportieve wedstrijd.

Met, zoals het lijkt, enige zenuwen begint Hees een opening te zoeken in de SVMM defensie. De opbouw, voornamelijk verzorgd door aanvoerder Wesley Haasjes, komt echter niet voorbij het hechte blok van SVMM. In de omschakeling weet SVMM enkele keren gevaarlijk te worden en naarmate de eerste helft vordert krijgt SVMM meer het heft in handen. Na enkele speldenprikjes komt SVMM na 25 minuten spelen op voorsprong. William Potappel heeft, net buiten de zestien, de bal vrij om te schieten. Dit schot lijkt niet gevaarlijk te zijn maar via de rug van een verdediger dwarrelt de bal over de keeper heen, 1-0.

Snel na de 1-0 valt Bart Lolkema, een belangrijke schakel op het middenveld, uit met een blessure. Bart wordt vervangen door Remco Vos. Een speciale vermelding voor het debuut van deze A-junior want hij houdt zich keurig staande deze middag en speelt een dijk van een wedstrijd.

SVMM gooit de schroom verder van zich af en begint de wedstrijd te controleren. Dit resulteert snel in een volgend doelpunt. Stefan Oussoren breekt door over de rechterkant en weet de bal goed voor te zetten. De vrijstaande Polle Westbroek controleert de bal en schuift deze langs de uitkomende keeper, 2-0.

Enkele minuten later lijkt de wedstrijd beslist. Polle Westbroek wordt op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Hij draait weg bij zijn verdediger en schiet de bal in de verre hoek. Via een been van de verdediger verdwijnt de bal in het doel, 3-0.

De periode-droom van Hees lijkt uiteen te spatten en het team zoekt dan ook gehavend de kleedkamers op voor de rust. Voor SVMM is het zaak om de aankomende storm tegen te houden zodat Hees geen kans wordt gegeven om zich terug in de wedstrijd te knokken.

Na de thee pakt Hees het initiatief en probeert het met man en macht een doelpunt te forceren. De eerste grote kans is echter weer voor SVMM. William Potappel weet de bal door te koppen waardoor Polle Westbroek door breekt. Hij legt de bal echter te scherp af op de mee op gekomen Stefan Oussoren waardoor de definitieve beslissing nog niet valt.

Aan de andere kant komt Hees niet door de sterk spelende verdediging van SVMM. Op één hachelijke situatie na, waarbij bij een scrimmage uiteindelijk Robin Petersen de bal van de lijn weet te redden. Dit is de enige echt grote kans voor Hees.

Het duurt uiteindelijk tot de 81e minuut voor er een doelpunt valt. Een miscommunicatie bij SVMM achterin wordt het beste op waarde geschat door Wesley Haasjes, die met een listige kopbal de bal achter Rick Moors weet te krijgen, 3-1.

Hees ruikt zijn laatste kans en gaat vol op de aanval. SVMM komt er nog een aantal keer gevaarlijk uit maar heeft pech in de eind pass en/of afronding. Hees pompt de laatste ballen de zestien in en weet hieruit nog eenmaal te scoren, 3-2.

Het blijft echter bij 3-2 waardoor het feest van Hees niet doorgaat en SVMM zeer tevreden mag zijn met de revanche voor de heenwedstrijd. SVMM laat zien dat het tegen de hoger geplaatste teams prima mee kan en dit biedt perspectief voor de derde periode. Deze start volgende week met nogmaals een thuiswedstrijd, ditmaal tegen de Posthoorn uit Amersfoort.

Geef een reactie