• U bent ingelogd als:

SVMM verliest van Lienden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een lange winterstop (de laatste wedstrijd dateert van 2 december) stond er vandaag eindelijk weer een competitiewedstrijd op het schema. Een belangrijke, want de nummer 2, FC Lienden, is de tegenstander. Niet verliezen is essentieel om mee te blijven draaien aan de top van de klasse. SVMM gaf echter veel te makkelijk doelpunten weg en ziet de concurrentie uitlopen, 4-3.

SVMM kon met een vrijwel fitte selectie aantreden, alleen de langdurig geblesseerde Bert Davelaar staat nog langs de kant. Daarnaast ontbrak Jacob van den Essenburg vanwege een skivakantie.

In het begin zoeken beide ploegen, voornamelijk met lange ballen, naar openingen in de defensie. Met de handige voorwaartsen kan Lienden hier al gelijk wat gevaar mee stichten.

De openingsgoal laat niet lang op zich wachten. Na matig uitverdedigen aan Maarnse zijde is de organisatie weg en kan via een snelle combinatie de rechtsbuiten van Lienden vrij voor Rick Moors komen en beheerst afronden, 1-0.

Al snel volgt ook de 2-0. Miscommunicatie tussen Rick Moors en Koen Bandringa heeft als gevolg dat de spits van Lienden van dichtbij vrij kan intikken. SVMM zit niet lekker in de wedstrijd en Lienden maakt daar dankbaar gebruik van.

De twee doelpunten lijken SVMM  te hebben wakker geschud en langzaam krijgt het wat meer controle over de wedstrijd en krijg het ook wat kleine kansen. Een hard schot van Polle Westbroek wordt tot corner verwerkt door de keeper.

De grootste kans is voor Rick Duitscher. Na goed doorkoppen van Polle Westbroek kan hij vrij doorlopen. Zijn schot wordt echter gepakt door de keeper.

Aan de andere kant krijgt Lienden ook nog twee goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar verdere schade blijft Maarn bespaard. Zo gaan we rusten met een 2-0 stand.

Met twee wissels in de rust probeert Fred Veenstra zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Bart Lolkema en Sjaak Termaaten vallen in voor Rick Duitscher en Guido Kersbergen.

Binnen vijf minuten is daar echter al de deksel op de neus. De bal wordt achterin niet goed weggewerkt en kan eenvoudig bij de spits aangeleverd worden. Deze weet vervolgens koelbloedig af te ronden, 3-0.

Een vrije trap geeft SVMM weer wat hoop. Sjaak Termaaten schiet tegen Polle Westbroek aan, waardoor de bal een andere richting krijgt en de keeper op het verkeerde been staat, 3-1.

Maar de gifbeker is achterin nog niet leeg. Luttele minuten na de 3-1 wil Tim de Fluiter een bal terugspelen naar Rick Moors. Hij raakt de bal echter verkeerd. De bal wordt opgepikt door Lienden en met een strakke voorzet kan de bal eenvoudig worden binnen geschoten, 4-1.

De wedstrijd lijkt gespeeld al doet SVMM verwoede pogingen om alsnog terug te komen in de wedstrijd. De mooiste goal van de dag valt in ieder geval wel aan Maarnse kant. Een voorzet van Polle Westbroek lijkt langs iedereen heen te gaan. Stefan Oussoren komt echter inlopen en met een droge knal vanaf de rand van de zestien vliegt de bal in de bovenhoek, 4-2.

Als vervolgens de rechtsback van Lienden een enigszins discutabele rode kaart krijgt, kan het nog een spannend kwartier worden. Er vinden zich wat hachelijke situaties plaats voor het doel van Lienden, maar SVMM mist het geluk in de afronding. Justus van Gent vindt van dichtbij de paal. Bart Lolkema lijkt van dichtbij een voorzet bal binnen te tikken maar een geweldige reflex van de keeper voorkomt een doelpunt. En ook Polle Westbroek vindt de keeper op zijn weg naar een doelpunt.

In de laatste minuut wordt de keeper van Lienden eindelijk nog een keer verslagen. Een voorzet van Stefan Oussoren wordt ingekopt door Polle Westbroek. Hier heeft de keeper nog een antwoord op, maar William Potappel kan in de rebound de 4-3 binnen schieten.

De resterende speeltijd is echter te kort om nog een keer gevaarlijk te worden en zo gaat SVMM zonder punten het veld af. Afgaand op de slordigheden achterin is de nederlaag terecht te noemen. Maar zelfs met de vier tegendoelpunten had een gelijkspel er nog ingezet voor de Maarnaren. Nu zakt SVMM echter terug naar de 5e plaats op de ranglijst en zal het volgende week, uit tegen Ede-Victoria, moeten voorkomen dat het definitief de aansluiting gaat missen. Er mag dus niet verloren worden.

Opstelling SVMM:
Rick Moors, Koen Bandringa (William Potappel ’75), Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Tim de Fluiter, Justus van Gent, Rick Duitscher (Bart Lolkema ’45), Martijn van Ooijek, Polle Westbroek, Stefan Oussoren, Guido Kersbergen (Sjaak Termaaten ’45).

Doelpunten SVMM
3-1 Sjaak Termaaten ‘60
4-2 Stefan Oussoren ’80 (Assist Polle Westbroek)
4-3 William Potappel ’90 (Assist Polle Westbroek)

Geef een reactie