• U bent ingelogd als:

SVMM verliest derby en koppositie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een aantrekkelijke en drukbezochte derby liep SVMM vandaag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. DEV startte sterk en was de betere ploeg. Ondanks een sterkere tweede helft kon SVMM echter weinig kansen creëren en kwam in de slotminuut de eindstand op het scorebord, 0-2.

Vandaag moest SVMM het doen zonder Bert Davelaar en Bart Lolkema.

Vooraf waren de belangen voor beide teams duidelijk. Bij winst van SVMM zou DEV op vijf punten worden gezet van de koploper. Zou DEV weten te winnen zou het mogelijk de koppositie van SVMM kunnen overnemen.

DEV had geen last van de spanning en pakt vanaf het begin gelijk het initiatief in de wedstrijd. Met verzorgd combinatiespel weten ze SVMM gelijk onder druk te zetten. Wanneer SVMM dan eindelijk de bal heeft is het spel erg onrustig en rommelig.

Na wat speldenprikken is het na een kwartier spelen raak. Een voorzet lijkt over iedereen heen te gaan en opgeraapt te kunnen worden door Rick Moors. De lange Simon Böhmer weet echter net hoog genoeg te springen om de bal tergend traag tegendraads in te koppen. Rick staat op het verkeerde baan en is kansloos, 0-1.

Een meer dan terechte voorsprong voor de Doornaren. SVMM is tot dan toe nog geen één keer bij het Doornse doel geweest, maar lijkt toch snel langszij te komen. Een voorzet van Polle Westbroek belandt vrij voor de voeten van de mee opgekomen Justus van Gent. Justus kan de bal vrij inschieten maar weet de bal niet te raken waardoor deze makkelijk op te rapen is voor keeper Laros.

Dit is gelijk de enige kans die SVMM de eerste helft krijgt. DEV is de baas en krijgt verschillende mogelijkheden om te scoren verder uit te breiden. Rick Moors blijkt echter, zoals wel vaker dit seizoen, een sta-in-de-weg. Zo blijft het 0-1 en kan SVMM de rust gebruiken om te hergroeperen.

In de tweede helft zien we een agressiever en aanvallender SVMM. Het weet DEV wat meer naar achteren te drukken en de derby wordt eindelijk een echte wedstrijd.

Guido Kersbergen breekt door over rechts en met een strakke voorzet weet hij Polle Westbroek te bereiken. Polle draait weg bij zijn verdediger en lijkt te scoren. Zijn schot gaat echter voorlangs.

Waar SVMM doorgaans veel kansen creeërt in een wedstrijd wil het vandaag maar niet lukken om het keeper Laros lastig te maken. Aan de andere kant komt DEV wel een aantal keren in de buurt.

Een slotoffensief moet Maarn alsnog aan een punt gaan helpen. Met enkele vrije trappen rondom de zestien wordt het enkele keren hectisch voor het doel van DEV. Ook krijgt Stefan Oussoren nog een goede mogelijkheid uit wederom een voorzet van Guido Kersbergen. Stefan krijgt zijn voet echter niet tegen de bal.

Enkele minuten voor tijd krijgt Pieter Hegger zijn tweede gele kaart en moet DEV verder met tien man. Ook dit heeft niet het gewenste effect voor SVMM. Waar SVMM met man en macht naar voren gaat laat het achterin een hoop ruimte liggen. Op het middenveld wordt de bal verspeeld en via een snelle counter weet Marijn de Graaf de bal koelbloedig af te ronden en de wedstrijd te beslissen, 0-2.

De scheidsrechter fluit af en DEV is de grote winnaar van dit voetbalweekend. Wegens gunstige resultaten op de andere velden nemen ze de koppositie over van SVMM. Op basis van de tweede helft had een puntje misschien nog verdiend geweest voor SVMM, maar het moet realistisch zijn dat DEV een goede ploeg heeft en vooral de eerste helft heeft laten zien een kandidaat voor de titel te zijn.

Voor SVMM is er echter geen man over boord. Het goede doelsaldo en het feit dat de achterstand maar één punt bedraagt betekent dat het nog volop meedoet in de eerste periode. Wel zal het volgende week weer beter moeten. GVC is dan de tegenstander en als SVMM mee wil blijven doen zal het daar haar draai weer moeten vinden.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Koen Bandringa, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg, Justus van Gent, Sjaak Termaaten, Martijn van Ooijek, Polle Westbroek, Stefan Oussoren, Guido Kersbergen.

Geef een reactie