• U bent ingelogd als:

SVMM slacht Austerlitz

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

6-5-2017

Een voor SVMM wisselvallig seizoen werd afgelopen zaterdag op een goede manier afgesloten. De eerste vijf minuten mocht Austerlitz hopen op een goed resultaat, daarna was het SVMM wat de wedstrijd onder controle had en zonder sprankelend voetbal naar een zeer terechte 7-0 uitliep.

SVMM kon vandaag wederom beschikken over een volledige selectie. Alleen Bart Lolkema had nog wat lichamelijke klachten waardoor hij op de bank plaats nam.

De heenwedstrijd tegen Austerlitz ging destijds jammerlijk verloren met 4-3, dus het was aan SVMM om dit vandaag goed te maken.

Binnen vijf minuten was er dan ook de gewenste openingstreffer aan Maarnse kant. Sjaak Termaaten ging zijn directe tegenstander voorbij en vanaf de achterlijn weet hij de bal terug te trekken richting de inkomende Polle Westbroek die de bal beheerst weet af te ronden, 1-0.

Twee minuten volgt het volgende doelpunt. De opkomende Tim de Roo geeft vanaf links een perfecte boogbal over de verdediging waar Polle Westbroek de bal onder controle weet te brengen en met een geplaatst schot de verre hoek weet te vinden, 2-0.

Na een kwartier spelen is de wedstrijd definitief gespeeld wanneer Sjaak Termaaten in de zestien wordt gevloerd. Robin Petersen neemt vandaag helaas afscheid bij SVMM 1 dus hij mag de penalty nemen. Beheerst plaatst hij de bal in de hoek, 3-0.

Austerlitz weet niet waar ze het moeten zoeken en spelen een verloren wedstrijd. SVMM probeert door te drukken en krijgt via Sjaak Termaaten, Polle Westbroek en Bert Davelaar nog enkele kansen. De keeper van Austerlitz is echter een sta-in-de-weg waardoor het voorlopig 3-0 blijft.

Na een half uur komt dan toch het volgende doelpunt. Stefan Oussoren stuurt Polle Westbroek de diepte in. Die gaat zijn man voorbij en houdt het overzicht. De bal gaat breed naar de mee op gekomen Sjaak Termaaten die eenvoudig kan afronden, 4-0.

Na rust een zelfde spelbeeld. SVMM heeft de controle en Austerlitz probeert af en toe iets terug te doen. Die pogingen komen echter zelden tot bij Rick Moors die vandaag dan ook eenvoudig ‘de 0 houdt’.

Het niveau van de wedstrijd gaat verder omlaag. Het is warm, de wedstrijd is gelopen en beide ploegen vinden het eigenlijk wel goed zo.

Toch volgt er nog een kort slotoffensief van SVMM. In de 75e minuut combineert SVMM rond de zestien van Austerlitz en weet het Robin Petersen vrij op de achterlijn te krijgen. Zijn voorzet wordt door een verdediger van Austerlitz tot doelpunt gepromoveerd, 5-0.

Inmiddels is ook Guido Kersbergen in de ploeg gekomen voor Stefan Oussoren. Guido wordt diep gestuurd door Robin Petersen en weet op de snelheid de verdediging te verslaan. Bij de tweede paal is Polle Westbroek mee gelopen en die kan de goede breedtebal van Guido vrij inschieten, 6-0.

Kort voor tijd krijgt ook Sjaak Termaaten het nog een keer op zijn heupen. Hij weet enkele spelers uit te spelen en weer op de achterlijn te komen. Wederom legt hij de bal goed terug waar Polle Westbroek zijn 4e van de middag weet te maken, 7-0.

Zoals aangegeven was dit de laatste wedstrijd van Robin Petersen. Hij woont tegenwoordig in Arnhem en vanwege het vele reizen wil hij zich nu op andere zaken gaan focussen. Voor SVMM een verlies maar we wensen Robin natuurlijk al het succes en bedanken hem voor zijn inzet de afgelopen jaren. Vlak voor tijd krijgt hij zijn welverdiende publiekswissel.

Na 90 minuten vind ook de scheidrechter het welletjes en wordt het seizoen ten einde gebracht. Voor SVMM een seizoen met ups en downs. Vanwege de nieuwe trainer en de vele nieuwe gezichten was het begin erg stroef. De ploeg moest op elkaar inspelen en dat heeft tijd nodig gehad. Richting de winterstop begon het te draaien en werden meerdere mooie reeksen neergezet. Tegen de betere ploegen werden mooie resultaten behaald (OSO uit winst, Cobu Boys thuis winst, Hees thuis winst). Helaas werden deze resultaten teniet gedaan door (vaak) onnodig puntverlies (BZC thuis verlies, Austerlitz uit verlies, Eemboys thuis gelijkspel).

Richting volgend seizoen blijft de selectie verder intact en zal het ontwikkelingspunt dus bij de stabiliteit komen te liggen. Als dat onder controle wordt gebracht kan SVMM volgend seizoen hoge ogen gooien en wellicht meedoen om de prijzen.

Statistieken 2016-2017
TEAM
Wedstrijden: 22
Winst: 11
Gelijkspel: 2
Verlies: 9
Punten: 35
Doelpunten voor: 53
Doelpunten tegen: 48
Aantal gebruikte spelers: 25
Clean Sheets: 3

SPELER
Meeste wedstrijden: Polle Westbroek & Justus van Gent (22)
Oudste speler: Jacob van den Essenburg (41)
Jongste speler: Remco Vos (18)
Meeste doelpunten: Polle Westbroek (16)
Meeste assists: Stefan Oussoren (10)
Gele kaarten: Tim de Roo & Martijn van Ooijek (4)
Rode Kaarten: William Potappel (1)

Opstelling SVMM: Rick Moors, Jacob van den Essenburg (Joost Rebholz ’60), Justus van Gent, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Robin Petersen, Stefan Oussoren (Guido Kersbergen ’75), Martijn van Ooijek, Polle Westbroek, Bert Davelaar, Sjaak Termaaten (Bart Lolkema ’85).

Geef een reactie