• U bent ingelogd als:

SVMM redt het niet tegen kampioen Cobu Boys

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

29-4-2017

Op een zonnige lentedag was Sportpark Zielhorst het toneel voor de leuke, open wedstrijd tussen Cobu Boys en SVMM. Ondanks een, terechte, rode kaart kon SVMM een goede partij op de mat leggen en moest Cobu Boys nog diep gaan om de uiteindelijke 2-1 voorsprong naar binnen te spelen.

Achteraf bleken de resultaten op andere velden zodanig gunstig dat Cobu Boys zich officieel kampioen mag noemen. Hierbij nogmaals de felicitaties vanuit Maarn.

SVMM kon vandaag voor het eerst in lange tijd beschikken over een volledige selectie en dat is toch ook wel eens fijn voor de trainer.

Vanaf het fluitsignaal pakt Cobu Boys het initiatief in de wedstrijd. SVMM leunt op de hechte verdediging en Cobu Boys heeft moeite om tot grote kansen te komen. Aan de andere kant ligt er af en toe veel ruimte voor SVMM, maar ook de Maarnaren lukt het niet om tot grote kansen te komen.

Zo golft het spel op en neer zonder uitgesproken kansen en lijkt hier tot aan de rust geen verandering in te komen. Tot de 43e minuut. William Potappel krijgt een licht duwtje op de zijlijn en is van mening dat hij hier een vrije trap voor hoort te krijgen. De scheids laat echter doorspelen en uit frustratie maakt William een trappende beweging richting de verdediger van Cobu Boys. Oliedom en compleet onnodig in deze verder sportieve wedstrijd. De scheidsrechter kan weinig anders dan rood trekken en SVMM moet verder met tien man.

SVMM probeert de brilstand naar binnen te spelen zodat in de rust de organisatie goed gezet kan worden, maar Cobu Boys weet in de laatste minuut toch op voorsprong te komen. Robin van den Brom draait vanuit een inworp weg bij Robin Petersen en weet vanaf 20 meter in de verre hoek raak te schieten, 1-0.

Een dikke streep door de rekening van SVMM wat tot die 43e minuut prima in de wedstrijd zit. In de rust wordt besproken dat er niet achteruit gelopen gaat worden en dat ook met tien man een resultaat mogelijk is. De dood of de gladiolen..

De tweede helft gaat SVMM in een 3-3-3 formatie spelen en weet het ondanks het mannetje minder goed partij te bieden aan Cobu Boys. De bal is logischerwijs veelal in Amersfoorts bezit, maar die weten weinig gebruik te maken van de ruimte en de extra man. In de omschakeling kan SVMM zelfs een aantal malen gevaarlijk worden.

In de 55e is daar dan ook bijna de 1-1. Sjaak Termaaten snelt zijn man voorbij en weet op de achterlijn de bal strak voor te geven. Deze gaat door de benen van Bert Davelaar en nog een tweetal Cobu Boys verdedigers voordat deze bij Polle Westbroek terecht komt. Die schrikt ook van de mogelijkheid en frommelt de bal van een meter of 5 over het doel.

Op het veld sijpelt intussen door dat OSO achter staat tegen Hees. Hierdoor is Cobu Boys virtueel kampioen. Het lijkt ook invloed te hebben op de spelers want Cobu Boys begint nerveuzer te voetballen en maakt het zichzelf moeilijker dan nodig.

Toch verdubbelt de virtuele kampioen na een minuut of 70 de voorsprong. Een voorzet vanaf links gaat voorbij het doel waar de bal op de achterlijn gecontroleerd wordt. Deze wordt vervolgens listig over Rick Moors heen gelobt, 2-0.

De wedstrijd lijkt beslist maar Cobu Boys speelt nog steeds erg gespannen. Hierdoor blijft SVMM in de race en kan het nog een paar keer voor het Amersfoortse doel verschijnen. Bij één van de aanvallen weet Sjaak Termaaten een voorzet af te leveren welke tussen twee verdedigers in valt. Bart Lolkema is er vervolgens als eerste bij om de bal in de verre hoek te wippen, 2-1.

Hierop volgen nog enkele hectische minuten voor Cobu Boys. Zelf weten ze de meerdere kansen die ze krijgen niet om te zetten in doelpunten. Daarnaast komt Maarn nog een aantal maal gevaarlijk in en rond de zestien. Na 5 minuten blessuretijd vindt de scheidsrechter het genoeg geweest en begint het kampioenschapsfeest van Cobu Boys.

SVMM mag terug kijken op een degelijke wedstrijd en zonder de rode kaart had er misschien meer in gezeten. Toch mag SVMM tevreden zijn met de instelling van het team in de tweede helft en heeft het gevochten voor wat het waard was. Door het verlies is de allerlaatste kans op nacompetitie ook verkeken en is de laatste wedstrijd volgende week, thuis tegen Austerlitz, om des keizers baard.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Jacob van den Essenburg, Simon Veldhuizen, Justus van Gent, Tim de Roo, Robin Petersen (Sjaak Termaaten ’50), Stefan Oussoren, Bart Lolkema, William Potappel, Bert Davelaar (Martijn van Ooijek ’80), Polle Westbroek.