• U bent ingelogd als:

SVMM onnodig moeilijk langs Kesteren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Los van de twee doelen en de getrokken lijnen zou je niet verwachten dat er op dit grasveld gevoetbald wordt. Het erbarmelijke slechte veld van Kesteren maakte voetbal schier onmogelijk met als gevolg een niet al te fraaie wedstrijd. Spannend was het wel, maar SVMM wist de punten mee naar huis te nemen, 0-1.

Vandaag moest SVMM het doen zonder Bert Davelaar, Bart Lolkema en Koen Bandringa. Jacob van den Essenburg kon pas later aansluiten en nam plaats op de bank.

Als je gewend bent wekelijks op kunstgras te voetballen is het veld van Kesteren ‘even wennen’.  Dit was te zien aan het spelbeeld. SVMM kreeg van Kesteren de ruimte om op te bouwen, maar deed bijzonder weinig goeds met de bal. Hierdoor hoefde de keeper van Kesteren zich nog niet in te spannen en kon Kesteren zelf ook enkele aanvallen op zetten.

Na een kwartier kwam de eerste kans voor SVMM. Guido Kersbergen onderschept een bal rond de middenlijn en kan Polle Westbroek weg sturen. Deze legt de bal breed op Sjaak Termaaten wiens schot goed gekeerd wordt door de keeper.

SVMM lijkt de schroom wat van zich af te gooien en het krijgt de wedstrijd wat beter in handen. De grootste kans volgt snel. Sjaak Termaaten wordt diep gestuurd en komt alleen voor de keeper. Hij legt de bal echter te scherp breed waardoor Polle Westbroek net tekort komt om te scoren.

De voorsprong volgt echter enkele minuten later. Stefan Oussoren brengt van rechts de bal voor. Polle Westbroek komt voor zijn man, neemt de bal aan en schiet raak, 0-1.

Toch loopt het niet lekker bij de koploper en Kesteren krijgt ook enkele mogelijkheden. De grootste kans komt op slag van rust. Een steekbal wordt verkeerd ingeschat door de Maarnse defensie waardoor de rechtsbuiten van Kesteren alleen voor Rick Moors verschijnt. Zijn schot mist echter zowel kracht als richting zodat SVMM met 0-1 de kleedkamer in kan.

In de tweede helft zien we een zelfde spelbeeld. Slecht voetbal van beide kanten maar omdat de voorsprong maar één doelpunt is blijft Kesteren geloof houden.

SVMM krijgt diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar de doorgaans effectieve voorhoede krijgt de bal er niet in. Na 70 minuten lijkt de verlossende 0-2 dan toch te vallen. Tim de Fluiter legt de bal vanaf de achterlijn panklaar voor Polle Westbroek, echter helpt het veld Kesteren een handje waardoor de bal over de voet van Polle stuitert.

Het laatste kwartier wordt het zelfs nog billen knijpen voor Maarn. Kesteren speelt alles op alles en weet SVMM onder druk te zetten. Er lijkt zelfs gescoord te worden, maar de doelpuntenmaker staat buitenspel waardoor deze treffer afgekeurd wordt.

De slotseconden brengen nog één mogelijkheid voor Kesteren. De bal wordt ingebracht bij de tweede paal en lijkt binnen getikt te kunnen worden. Rick Moors is echter alert en graait de bal weg voor de voeten van de aanvaller.

Hierop klinkt meteen ook het eindsignaal en SVMM kan opgelucht ademhalen. Kesteren is een matige ploeg maar met hard werken hebben ze het SVMM toch lastig kunnen maken. Om koploper te blijven zal SVMM weer beter moeten gaan voetballen, te beginnen volgende week, thuis tegen DEV. Sinds jaren zal de lokale derby weer gespeeld worden en staat meteen de koppositie op het spel.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Tim de Fluiter, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Tristan Linnenbank (Jacob van den Essenburg ‘60), Justus van Gent, Sjaak Termaaten, Martijn van Ooijek, Polle Westbroek, Stefan Oussoren (Tom Geurtsen ’75), Guido Kersbergen.

Man of the match: Simon Veldhuizen

Doelpunt SVMM

0-1 Polle Westbroek (Assist Stefan Oussoren)

Geef een reactie