• U bent ingelogd als:

SVMM krijgt weer deksel op neus van BZC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

1-4-2017

SVMM heeft wederom een voorsprong verspeeld tegen BZC uit Loosdrecht. In Maarn werd het, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk 1-3 voor BZC. Vandaag in Loosdrecht werd er wederom gerust met een 0-1 voorsprong voor SVMM. Na rust kwam BZC echter langszij en werd het in de slotminuten nog 2-1. Een zuur verlies in de strijd voor een plek in de nacompetitie.

SVMM startte zonder de nog steeds geblesseerde Sjaak Termaaten en Bart Lolkema. Daar kwamen vandaag William Potappel, Bert Davelaar en Tim de Roo om diverse redenen nog bij.

Vanaf de start een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen geen grote kansen weten te creëren. BZC probeert vooral de stevige, balvaste spits te vinden met daaromheen een aantal behendige spelers. SVMM, op zijn beurt, weet een aantal malen vanuit de omschakeling een aanval op te zetten.

In de 25e minuut valt uit het niets het eerste doelpunt. Een makkelijk verkregen vrije trap wordt ingebracht door Stefan Oussoren en bij de tweede paal duikend binnen gekopt door Jacob ‘Bakhuis’ van den Essenburg, 0-1.

Tot de rust probeert BZC met wat meer dreiging tot een gelijkmaker te komen. De beste poging volgt van de aanvoerder. Vanaf een meter of 20 schiet hij op doel. Rick Moors is echter scherp en weet met een goede redding de inzet tot corner te verwerken.

SVMM weet dat het na rust op zoek moet gaan naar de 0-2 om een scenario zoals in de heenwedstrijd te voorkomen. Dit lijkt ook te lukken als na een prachtige aanval Polle Westbroek de bal kan terug leggen op de compleet vrijstaande Tim de Fluiter. Tim schiet de bal echter precies op de vuisten van de keeper.

Ook in het vervolg blijft BZC veel ruimte weggeven en lijkt een 0-2 in de lucht te hangen. SVMM is echter slordig in de eindpass en doet zichzelf in deze fase tekort. Na 55 minuten volgt de grootste kans voor de Maarnaren. Polle Westbroek weet een uittrap van Rick Moors door te koppen op de doorgebroken Stefan Oussoren. Stefan kan in alle rust doorlopen op de keeper maar weet zich geen raad met de hoeveelheid tijd en ruimte die hij heeft. Zijn schot gaat jammerlijk naast.

Omdat SVMM weigert de wedstrijd op slot te gooien houdt BZC de hoop levend en komt het weer helemaal terug in de wedstrijd. Er volgen enkele mogelijkheden waarbij Rick Moors een aantal keer getest wordt, maar de doelman houdt vooralsnog zijn doel schoon.

In de 70e minuut volgt echter alsnog de gelijkmaker. De rechtsbuiten van BZC weet op snelheid door te breken en laat Tristan Linnenbank en Simon Veldhuizen achter zich. Oog in oog met Rick Moors faalt hij niet, 1-1.

Beide teams gaan voor de winst waardoor de ruimtes nu nog groter worden. BZC profiteert hier in de 85e minuut. Dezelfde rechtsbuiten breekt weer door op snelheid en weet de ingevallen trainer (!) bij de tweede paal te bereiken die de bal in het lege doel weet te werken, 2-1. Extra zuur voor SVMM is hierbij de rol van de scheidsrechter. De doelpuntenmaker bevond zich volgens de grensrechter in buitenspelpositie maar de scheidsrechter, die overigens verder een goede partij floot, keurt het doelpunt gewoon goed.

In de overige 5 minuten weet SVMM met alles-of-niets voetbal helaas geen kans meer te creëren en blijft het 2-1.

Zo eindigt een wedstrijd die SVMM eerder had moeten beslissen, maar wellicht een gelijkspel verdiende, uiteindelijk alsnog in een driepunter voor BZC. Voor SVMM betekent dit dat de nacompetitie droom de koelkast weer in kan. Alleen bij 3x winnen en gunstige uitslagen elders zal er misschien nog een extraatje zijn voor SVMM.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Luke de Man, Simon Veldhuizen, Justus van Gent, Jacob van den Essenbrug (Tristan Linnenbank ’35), Robin Petersen, Stefan Oussoren, Tim de Fluiter, Polle Westbroek, Martijn van Ooijek (Joost Rebholz ’85), Christiaan Jansen (Guido Kersbergen ’75).

Geef een reactie