• U bent ingelogd als:

SVMM klopt onmachtig DVSA

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

DVSA 1 – SVMM 1

21-10-2017

Om aansluiting te houden met de top moest SVMM vandaag een goed resultaat halen in Amerongen, uit bij DVSA. SVMM bleef makkelijk op de been en had de wedstrijd eerder al moeten beslissen. Dat dit uiteindelijk pas in de tweede helft gebeurde was een schoonheidsfoutje in de verder oerdegelijke  wedstrijd van de Maarnezen, 1-4.

Vandaag moest SVMM het doen zonder de geblesseerden Bert Davelaar en Stefan Oussoren. Guido Kersbergen was niet aanwezig vanwege een vakantie.

Binnen enkele minuten gaat het achterin al mis bij DVSA. Een verkeerde terugspeel stelt Polle Westbroek in staat om alleen op de keeper af te lopen. Polle probeert er langs te gaan maar de keeper is alert en plukt de bal van de schoenen.

DVSA heeft het balbezit en kan met redelijk combinatievoetbal op de helft van SVMM komen. Daarna ontbreekt echter creativiteit en is de Maarnse defensie heer en meester. Via de omschakeling probeert SVMM de  zwakke defensie van DVSA onder druk te zitten.

Binnen het kwartier levert dit ook de volgende mogelijkheid op. Martijn van Ooijek brengt met een steekpass wederom Polle Westbroek vrij voor de keeper. De Maarnse topscorer is echter nog niet wakker en ook deze kans gaat er niet in.

Gelukkig volgt de volgende kans binnen 20 seconden. Tim de Roo ziet een nieuw gat in de defensie en zet Sjaak Termaaten voor de keeper. Deze laat zien hoe er met dit soort kansen moet worden om gegaan. Behendig speelt hij de keeper uit en schuift de bal in het lege doel, 0-1.

De volgende kans is voor Rick Duitscher. Polle Westbroek kopt een lange bal door waardoor de snelle Rick alleen voor de keeper verschijnt. Hij heeft echter net te weinig tijd om een goed schot te lossen waardoor de bal naast gaat.

Het volgende gevaar komt van Sjaak Termaaten. Via de linkerkant snijdt hij de zestien in. Daar vindt hij Polle Westbroek die hard binnen schiet. De bal wordt met de hand tegen gehouden maar ligt nog steeds in de doelmond. In de kluts komt de bal weer bij Sjaak. Ook zijn inzet wordt met de hand gekeerd, penalty. Deze kans laat Polle Westbroek niet liggen en hij zet SVMM op 0-2.

Het tekent de wedstrijd dat de grootste kans die DVSA deze wedstrijd zal krijgen wordt opgezet door een SVMM-speler. Jacob van den Essenburg schat een lange bal verkeerd in waardoor hij deze pardoes voor de voeten van een DVSA spits speelt. Deze kan alleen door naar Rick Moors maar het schot is een makkelijke prooi voor de keeper.

Op slag van rust dan toch een tegenvaller voor SVMM. Een corner wordt voorbij de 2e paal hard ingekopt door Matthijs Veldhuis, 1-2.

Het laatste gevaar voor rust komt weer van Maarnse kant. In de omschakeling snelt Polle Westbroek langs de verdedigers van DVSA. Deze keer krijgt hij de bal ook langs de keeper en lijkt het 1-3 te worden. De bal wordt echter op het laatste moment van de lijn gegleden. Rick Duitscher kan de bal oppikken en terug leggen op de inkomende Justus van Gent maar zijn schot wordt geblokt.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een onmachtig DVSA probeert kansen te creeren maar verder dan wat opportunitische voorzetten komt het niet. Het lijkt één keer te scoren, maar de doelpuntenmaker bevindt zich in buitenspelpositie.

Na een uur spelen wordt de marge weer verdubbeld. Een vrije trap wordt de zestien in gebracht waar Sjaak Termaaten met een listige boogbal de uitkomende keeper verschalkt, 1-3.

Vijf minuten later wordt de wedstrijd beslist. Goed doorjagen van Rick Duitscher zorgt ervoor dat de keeper met haast moet wegschieten. De bal komt niet verder dan Bart Lolkema die met een kopbal Polle Westbroek weg stuurt. Deze kapt naar binnen en schiet in de verre hoek raak, 1-4.

Frustratie wordt enkele DVSA spelers te veel en Koen Bandringa, Remco Vos en Polle Westbroek worden enkele keren hard aangepakt.

DVSA probeert het hierna nog wel, maar ook nu is het SVMM wat gevaarlijker is in de omschakeling en bij het beter uitspelen van de mogelijkheden had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen.

Een solide defensie was vandaag de basis voor een uiteindelijk eenvoudige zege. Door de zege blijft SVMM bovenin mee doen en mag het met vertrouwen kijken naar volgende week, thuis tegen Wageningen.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Koen Bandringa, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg, Justus van Gent (Tim de Fluiter ’87), Sjaak Termaaten (Remco Vos ’70), Martijn van Ooijek, Polle Westbroek (William Potappel ’85), Bart Lolkema, Rick Duitscher.

Doelpunten SVMM

0-1 Sjaak Termaaten ’14 (Assist Tim de Roo)
0-2 Polle Westbroek ’30 (Penalty)
1-3 Sjaak Termaaten ’64 (Assist Justus van Gent)
1-4 Polle Westbroek ’70 (Asstist Bart Lolkema)