• U bent ingelogd als:

SVMM heeft geen kind aan Wageningen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

28-10-2017

SVMM had op papier vandaag een eenvoudige thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Wageningen. De Maarenezen hebben dan echter nog wel eens last van onderschatting. Daar was vandaag gelukkig niets van te merken en Wageningen werd dan ook kansloos naar huis gestuurd, 6-0.

Alleen Bert Davelaar en Stefan Oussoren zijn bij SVMM nog niet van de partij. Er is echter goede hoop dat zij na de aankomende pauze van twee weken ook weer kunnen aansluiten.

De wedstrijd kent een afwachtend begin. SVMM vind al snel wat gaten in de verdediging van Wageningen maar vooralsnog komt daar geen groot gevaar uit. Wageningen probeert op zijn beurt met combinatie voetbal de voorwaartsen aan het werk te zetten. Maar SVMM heeft, zoals afgelopen weken steeds vaker, de zaken achterin goed op orde.

Sjaak Termaaten lijkt al vroeg op weg naar de 1-0. Hij passeert zijn verdediger en komt vanaf de zijkant alleen voor de keeper. Sjaak probeert het met een stift maar daar trapt de keeper niet in.

Het duurt uiteindelijk nog ruim een kwartier voordat SVMM kan scoren. Een steekball van Tim de Roo stelt Bart Lolkema in staat alleen op de keeper af te gaan. Bart houdt het overzicht en geeft de bal breed op de meegelopen Polle Westbroek die eenvoudig zijn tiende doelpunt van het seizoen tegen de touwen kan glijden, 1-0.

SVMM heeft haar gewenste, vroege voorsprong en wil de westrijd nu snel op slot gooien. Tim de Roo heeft al enkele gevaarlijke ballen achter de defensie van Wageningen gegeven en bij de volgende is het weer raak. Tim vindt Polle Westbroek die de bal goed aanneemt en beheerst kan afronden, 2-0.

Zo lijkt de wedstrijd binnen het half uur gespeeld te zijn en neemt SVMM wat gas terug. Doordat Wageningen geen druk naar voren uitoefent valt de wedstrijd stil. SVMM speelt achterin op een te laag tempo rond waardoor het zichzelf in slaap sukkelt. Hierdoor kan Wageningen zowaar een paar keer gevaarlijk worden, voornamelijk via corners.

SVMM stelt echter snel orde op zaken en pakt de controle terug en voor rust slaat het nogmaals toe. Sjaak Termaaten passeert enkele verdedigers en weet vanaf de achterlijn de bal op maat bij Polle Westbroek te bezorgen. Polle schiet zijn hatrrick binnen en brengt de stand op 3-0.

Op slag van rust zet Rick Duitscher de turbo nog een keer aan. Vanaf de rechterflank snelt hij naar de achterlijn en weet een goede voorzet af te leveren die bijna tot aan Polle Westbroek komt. Een verdediger gooit op het laatste moment helaas roet in het eten.

Na rust een zelfde spelbeeld. SVMM controleert de wedstrijd en jaagt naar mogelijkheden om de scoren verder uit te breiden. Wageningen lijkt de nederlaag te accepteren en probeert met lange ballen onder de druk uit te komen.

SVMM blijft de ruimtes achter de verdediging van Wageningen vinden en zet de spitsen zo vaak aan het werk. Bij één van deze acties wordt Polle Westbroek rond de zestien gevloerd. De daarop volgende vrije trap wordt bekeken in de verre hoek geschoten door Sjaak Termaaten, 4-0.

Tien minuten later is het Sjaak Termaaten die voor de zoveelste keer zijn tegenstander te slim af is en de zestien binnen dringt. Ditmaal weet hij de keeper knap in de korte hoek te verschalken, 5-0.

Het tempo zakt weer wat in en wisselspelers krijgen tijd om te laten zien wat ze kunnen. Guido Kersbergen komt voor Rick Duitscher, Remco Vos voor Martijn van Ooijek en Tristan Linnenbank vervangt Jacob van den Essenburg.

Maarn blijft drukken maar is slordig in de eindpassing waardoor het verzuimt om aan het doelsaldo te werken.

Het slotakkoord is toch weer voor SVMM. Guido Kersbergen zet goed door op de middenlijn waardoor hij de bal ontfutselt van de laatste man. Hij geeft de bal mee aan Polle Westbroek die samen met Sjaak Termaaten alleen op de keeper kan. Polle legt de bal breed en zo mag Sjaak ook zijn zuivere hattrick laten aantekenen, 6-0.

De prima fluitende scheidsrechter heeft hierna genoeg gezien en fluit af. Na de wedstrijden tegen Oranje-Wit en DVSA was dit weer een wedstrijd waarin SVMM de controle over de wedstrijd had en het eigenlijk geen kans heeft weg gegeven. Daarnaast lieten de mannen voorin zien dat ze altijd en overal kunnen scoren. Als toetje krijgen de Maarenezen nog te horen dat Ede-Victoria punten heeft laten liggen waardoor SVMM de koppositie, voor i.i.g. één week, over heeft genomen.

Aankomende twee weken is SVMM vrij en kan het afwachten wat de concurrentie doet. Daarna zal de eerste periode beslist worden met de wedstrijden thuis tegen Musketiers en uit tegen Kesteren.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Koen Bandringa, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg (Tristan Linnenbank ’80), Justus van Gent, Sjaak Termaaten, Martijn van Ooijek (Remco Vos ’75), Polle Westbroek, Bart Lolkema, Rick Duitscher (Guido Kersbergen ’60).

Doelpunten SVMM

1-0 Polle Westbroek ’18 (Assist Bart Lolkema)
2-0 Polle Westbroek ’26 (Assist Tim de Roo)
3-0 Polle Westbroek ’45 (Assist Sjaak Termaaten)
4-0 Sjaak Termaaten ’55 (Vrije Trap)
5-0 Sjaak Termaaten ’75 (Assist Justus van Gent)
6-0 Sjaak Termaaten ’80 (Assist Polle Westbroek)